Hírek

A thai kormány mielőbb be akarja vezetni az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát

A thaiföldi igazságügyi miniszter, Prajin Janthong szerint mielőbb meg akarják teremteni azt a jogszabályi környezetet, ami lehetővé teszi az azonos nemű párok számára a bejegyzett élettársi kapcsolatot.

 

Grey Rainbow – Thaiföldön népszerűek a meleg párokról szóló sorozatok

 

A jogszabálytervezetet, amit nemzeti konzultáció előzött meg, a minisztérium illetékes bizottsága már el is készítette, és a tervek szerint szeptemberben kerülhet a parlament elé. A Bangkok Post tudósítása szerint hatvanezer támogató aláírás gyűlt össze a törvény érdekében.

Thaiföld régóta az egyik leginkább biztonságos ázsiai ország az LMBTQ emberek számára, a jogszabályi környezet rendezését azonban mindeddig halogatta a törvényhozás.

A 2013-ban indult folyamat akkor gyorsult fel érezhetően, amikor a térségben Tajvanon az alkotmánybíróság kimondta 2017-ben, hogy két évben belül meg kell teremteni a házassági egyenlőséget az országban.

Elemzők már akkor azt valószínűsítették, a döntés katalizátorként hat majd, hogy a környező országok is érdemben foglalkozzanak majd az LMBTQ jogegyenlőség kérdésével, és Thaiföld és Kambodzsa lehetnek az elsők, amik követik a szigetország példáját.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb