Hírek

A te adódból nyom fizetett homofób propagandát egy álcivil szervezet

A Facebookon és az Instagramon is fizetett hirdetésként jelenik meg az Itt a legforróbb hónap című cikk, az Alapjogokért Központ nemzetközi sajtószemléje a pride hónap kapcsán. A Mandineren is publikált összefoglalóból hiába süt a homofóbia, a szólásszabadságnak ez is elidegeníthetetlen része.

Az már inkább meghökkentő, hogy a több tízmillió forintból gazdálkodó „civil” elemzőközpont úgynevezett szakértői még az alapfogalmakkal sincsenek tisztában, a rosszindulatú írás hemzseg a nyilvánvaló ostobaságoktól, de ami a legmegdöbbentőbb: ezt a mi pénzünkből tehetik.

 

 

Ami a tartalmi részét illeti, elképzelni sem tudok olyan komolyan vehető elemző- és kutatóintézetet – márpedig az Alapjogokért Központ elvileg annak tartja magát –, ahol zárójelben kérdőjelek tömegével vezetik az olvasó tekintetét, hogy hol is vannak a szövegben a neuralgikus pontok, ahol a tisztelt olvasónak fel kell háborodnia. Így kerülnek kérdőjel-hegyek a transznemű szülők és a várandós transzférfiak kifejezések mögé; ahol dehonesztáló céllal az LMBTQ betűszó helyett LMBT$ßQ++ szerepel, és ahol a szakértő (!!!) nem tudja értelmezni az angol Two Spirit kifejezést – ezért az eredeti kifejezést kigúnyolva a latin sic erat scriptum, azaz ez vala írva rövidítést használja utána.

Sok százezres fizetésekért (lásd a lenti linket) az ember azt gondolná, egy komoly munkát végző intézetben legalább illő a nem ismert kifejezéseknek utánanézni – ez történetesen az amerikai őslakos kultúrában a férfitól és a nőtől eltérő nemi szerepek gyűjtőfogalma. De nyilván roppant elegáns a keresztény társadalmi hagyományok megőrzését elsődleges feladatának tartó intézetben számon kérni szegény indiánokon, hogy létezni mertek a keresztény gyarmatosítók előtt is.

 

Közzétette: Alapjogokért Központ – 2019. május 7., kedd

 

Az ember lassan szinte már unottan lapozna is tovább, hogy ez megint csak egy a futószalagon gyártott hangulatkeltő írások közül, amikor feltűnik, hogy ez fizetett hirdetés ám. Méghozzá a te adódból fizetik.

Mert mint ahogy azt az Átlátszó korábban megírta, az Alapjogokért Központ anyagi támogatói között két szervezet szerepelhet: az a Századvég Alapítvány, ami az adatgyűjtés idején 4,7 milliárd forintnyi közpénzhez jutott, a másik pedig maga a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány.

Ahogy azt a hvg.hu több cikkben is megírta, az Alapjogokért Központ a kormányzati érdekeket képviselő álcivil szervezetként működik, így viszont még nagyobb pofátlanság az általunk befizetett adóforintokból hergelni a magyar társadalmat az LMBTQ közösség ellen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb