Hírek

A szürke öt árnyalata – egy virginiai pap melegellenes kampánya

Úgy tűnik, aki nagyon akar, gyakorlatilag bármire alapozva képes homofób propagandát kreálni: most éppen A szürke ötven árnyalatára csapott le egy virginiai lelki pásztor, Rick McDaniel. Miután múlt csütörtök óta a csapból is a nagy visszhangot kiváltó filmadaptáció folyik, mondanánk, hogy nem csodálkozunk, de azért ehhez igen gazdag fantáziára volt szükség.

5-shades-of-grey

Az atya elmondása szerint a következőképpen jött az ihlet: “Isten egyszerűen belepottyantotta az ötletet a fejembe. Öt perc alatt összeírtam az öt témát, aztán felhívtam a médiafelelősünket, és megkérdeztem tőle: te, mikor is jön ki A szürke ötven árnyalata-film?” Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a popkulturából merített: korábban Wicked: The Language of Lust címmel tartott prédikációkat, amellyel a népszerű Broadway-musicalre utalt.

McDaniel atya ötven helyett öt pontból álló listát állított össze, amin azok a – szerinte – gyalázatos dolgok szerepelnek, amik ellen a jövőben célzottan prédikálni fog. A melegházasság mellett a pornográfia, a válás, a házasság nélküli együttélés és a hűtlenség is terítékre kerülnek majd.

Bár sokan azt hinnék, hogy a melegházasság lesz a legnehezebb téma, szerintem viszont a vadházasság. [Ezek a prédikációk] hatással lehetnek az egész nemzetre, és elindíthatnak egy kulturális kérdésfolyamot – rávehetik az embereket, hogy az erkölcsökről és a szexualitásról beszéljenek.” Merjük remélni, hogy az emberek enélkül is beszélnek eleget fenti témákról – McDaniel atya talán nem is sejtené, micsoda nyíltsággal teszik ezt némelyek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb