Hírek

A szülők szerint a meleg pingvinekről szóló mesekönyvek összezavarják gyermekeiket

Továbbra is vita tárgya az ismert angol mesekönyv, amelyben egy meleg pingvinpár neveli fiókáját – egyes szülők úgy érzik, egy ilyen történet összezavarná és „meleggé tenné” a gyermekeiket.

Erre a feltételezésre a BBC egyik élőműsorában került sor, ahol egy általános iskola igazgatója, Simon Kidwell tartott előadást az emberi kapcsolatokról. Előadásának alapjául szolgáltak iskolai tanórái is, ahol az ötödik osztályosokkal az And Tango Makes Three című könyvet olvasták – számol be róla az Attitude.

 

And Tango Makes Three

 

„Először is azt szeretnénk, ha a gyerekek tudnák, a családok különbözőek lehetnek. Azt is szeretnénk, ha a gyerekek tudnák, milyen az igazi angol tolerancia. A tolerancia, mely során elfogadjuk azokat az embereket, akik mások, mint mi, és tiszteljük azokat az embereket, akik nem értenek egyet velünk.”

Az egyik szülő, Izzy Montague azonban azt mondta, hogy véleménye szerint a könyv az „LMBTQ életstílust hirdeti”, valamint nem természetes az, amiről szól, és nem ez az élet rendje – attól függetlenül, hogy a mese megtörtént eseten alapul. Egy másik szülő, Sally Rowe szerint a fiatal fiúkat összezavarja a könyv üzenete, és amikor megtudják, hogy a pingvinek melegek, azt fogják hinni, hogy ők maguk is azok.

 

Meleg ausztrál pingvinpár fiókájukkal

 

Az előadáson egy nyíltan meleg konzervatív parlamenti képviselő, Nigel Evans is részt vett, aki semmi problémát nem talál abban, hogy a gyerekeknek az azonos nemű kapcsolatokról tanítsanak az iskolákban – bár hozzátette, ő maga harminc évvel ezelőtt nem tett volna így.

„Azóta viszont sokat haladtunk a korral. Én például az ötvenes éveimig nem coming outoltam. Miközben Swansea-ben nőttem fel, örültem volna, ha az iskolában nekem is hasonló könyveket mutattak volna. Akkor talán nem hittem volna azt, hogy valami baj van velem. Sajnos azok alapján, amiket most hallottunk, úgy tűnik, mégis akadnak, akiknek problémája van azzal, ha valaki leszbikus, meleg vagy az LMBTQ közösség más tagja, és ez nagyon is zavar.”

Erre Montague-nak is volt egy-két szava, aki őszintén megosztotta a jelenlévőkkel: ha a saját gyermeke mondaná neki, hogy meleg, ő azonnal felvilágosítaná arról, hogy ez nem helyes.

„Mindig csak azt halljuk, ahogy a saját tapasztalatairól beszél. Ez most nem önről szól, hanem a gyerekeinkről. Nem állunk az útjában, és nem akarunk megállítani egy gyereket sem, aki az LMBTQ közösség tagjának mondja magát. Mi csak azt akarjuk, hogy tudják, a saját gyerekeinket a saját hitünk és elképzeléseink szerint fogjuk nevelni. Ez még nem tesz minket bigottá. Mi csak a Biblia tanításait közvetítjük. És elmondanám a gyerekeimnek, hogy ez nem normális.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb