Hírek

A születésszám növelése érdekében tiltotta be Putyin a ”melegpropagandát”?

A volt brit miniszterelnök úgy véli, Vlagyimir Putyin azért vezette be a melegpropaganda-törvényt Oroszországban, hogy ezzel segítse elő a születésszám növekedését.

 

Vlagyimir Putyin és David Cameron

 

David Cameron önéletrajzi könyvében miniszterelnöki pályafutásának több eseményét is visszaidézi. Innen tudjuk, mennyire büszke a mai napig arra, hogy része volt a házassági egyenlőség bevezetésében az Egyesült Királyságban. Most pedig arra is fény derült, hogy szerinte Oroszország vezetője a népességcsökkenés megállítása miatt vezette be a melegpropaganda-törvényt – írja a Moscow Times.

„Putyin elmondása szerint Oroszország problémája az volt, hogy csökkent a népességszám. Ezért volt arra szüksége, hogy a férfiak nőkkel kössenek házasságot és sok gyermekük legyen” – írta Cameron a könyvben.

Arra nem kaptunk magyarázatot, vajon hogyan bátorítaná az embereket a gyermekvállalásra az, ha a kiskorúak „nem vehetnek tudomás” a meleg közösségről. Ettől függetlenül a törvény 2013 óta hatályban van, pedig 2017-ben az Emberi Jogok Európai Bírósága megállapította, hogy Oroszország melegpropaganda-törvénye elfojtja az orosz LMBTQ közösség szabad véleménynyilvánítását.

„A törvény célja, megfogalmazása és alkalmazása nagyon is diszkriminatív, és általánosságban nem szolgálja a közérdeket. […] Az ilyen törvények elfogadásával a hatóságok megerősítették a stigmát, a megbélyegzést és az előítéleteket. Bátorították és ösztönözték velük a homofóbiát, amely egyszerűen összeegyeztethetetlen egy demokratikus társadalom értékeivel”

– nyilatkozta a bíróság strasbourgi székhelyének szóvivője.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin