Kultúra

A szívedbe vésett név – Romantika estére

 

A streaming-szolgáltatóknak hála olyan filmeket is élvezhetünk a kanapén, amelyekről más esetben biztosan lemaradnánk. Ha a hagyományosan erős ázsiai drámák közül szemezgetnénk, jelenleg a Your Name Engraved Herein a legnépszerűbb LMBTQ film Tajvanon. A Netflix kínálatában elérhető film sikere már a The New York Times-nak is feltűnt.

Patrick Liu rendező a saját önéletrajzi élményeiből merítve írta meg film forgatókönyvét, amely a nyolcvanas évek végén játszódik. 1987-ben, nem sokkal a négy évtizedig tartó statárium után a politikai enyhülést még nem követte a társadalmi változás – a saját nemükhöz vonzódó személyek még erőszakkal és elnyomással néztek szembe.

A katolikus fiúiskolában a halk szavú Jia-Han (Edward Chen) az osztálytársai kedvence, akik nem nagyon tudnak mit kezdeni a lázadó új diákkal Birdy-vel (Jing-Hua Tseng). Ők ketten azonban szinte rögtön megtalálják a közös hangot és elválaszthatatlanok leszek. A korban azonban a meleg diákokat nem csak megalázták, de meg is verték, ez a veszély pedig rányomja a bélyegét a barátságukra.

Ismerve a távol-keleti szokásokat, egy film akkor lesz népszerű igazán arrafelé, ha az ember végigbőgheti az egészet, így egy csomag papírzsebkendőt elővigyázatosságból készítsünk be a képernyő elé mi is.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb