Itthon

A szivárványos logós UEFA cáfolja, hogy Budapesten tilos lenne a szivárványzászló

fotó: Depositphotos

 

Ma rendezik a Puskás Arénában a Hollandia-Csehország mérkőzést, és holland sajtóértesülések szerint a meccsre érkező szurkolókat arra utasítják Budapesten a szervezők, hogy adják le a magukkal vitt szivárványzászlókat. Ezt pedig az UEFA-ra hivatkozva teszik, miszerint a szervezet kizárólag a résztvevő országok színeivel rendelkező zászlókat engedélyez.

Holland szurkolók közül többen is szivárványzászlóval akartak tiltakozni a nemrégiben Magyarországon elfogadott homofób propagandatörvény ellen. Emiatt több drukker is konfliktusba került a magyar rendezőkkel, mert nem akarták beengedni őket a szivárványzászló miatt.

Csakhogy nagyon úgy néz ki, hogy ez a magyar rendezők saját akciója, és a magyar szervezők próbálják megakadályozni a szivárványzászlók bejutását. Az UEFA ugyanis a Twitteren jelezte:

„A holland médiában megjelent egyes hírekkel ellentétben az UEFA szeretné tisztázni, hogy nem tiltotta ki a szivárványszínű szimbólumokat a budapesti szurkolói zónából, amely a helyi hatóságok hatáskörébe tartozik. Az UEFA nagyon szívesen lát bármilyen ilyen szimbólumot a szurkolói zónában.

Az UEFA ma arról tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a szivárványszínű szimbólumok nem politikai jellegűek, és az UEFA #EqualGame kampányával összhangban, amely mindenfajta diszkrimináció ellen küzd, beleértve az LMBTQI+ közösséget is, az ilyen zászlók beengedhetők a stadionba.”

 

 

A stadionban azonban nem csak a szivárványzászlók lesznek ott: a szponzorok közül több világmárka is szivárványos hirdetéseket hagyott jóvá. Ha pedig mindez nem lenne elég, jó eséllyen nagyon komoly figyelmeztetést kaphatott Magyarország, ugyanis tegnap Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szólította fel civilizált viselkedésre a szurkolókat, ami azonban valójában a keménymagnak szólhatott:

“Ahhoz, hogy a jövőben is házigazdája lehessen Magyarország rangos sporteseményeknek, és ami legalább ennyire fontos, hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő hazai szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen. Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is.

Kérek mindenkit, hogy minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését.”

 

A héten épp szivárványos kézfestésük miatt köptek le és vertek meg két diáklányt a stadionban.

 

 

Máris erőszakba csapott át a Fidesz homofób gyűlölet-propagandája

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb