Itthon

A szivárványcsaládokról készített riportot a Fókusz

Két szivárványcsalád életét, félelmeit és örömeit mutatja be a Fókusz riportja. A pszichológus szerint egy gyermek számára mindegy, milyen nemű szülők teremtik meg a boldog, szeretetteljes közeget:

 

Magyarországon évente mintegy 250 gyereket adnak örökbe külföldi pároknak. Olyan gyerekeket, akiket magyar párok vagy egyedülállók is szívesen felnevelnének, de nem tehetik. A Háttér Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia kutatásai szerint a meleg és leszbikus párok sokkal nagyobb arányban fogadnának örökbe olyan gyerekeket, akiket a heteroszexuális párok inkább nem választanak. Például 3 évnél idősebbeket vagy olyan gyerekeket, akiknek valamilyen hátrányosnak ítélt tulajdonságuk van. Ráadásul miközben sok más országban arra törekszik a jogalkotó, hogy minden gyerek családban nőhessen fel, Magyarországon folyamatosan szűkítik ennek a lehetőségét – a gyerekek szempontjait másodlagosnak ítélve.

A Háttér Társaság ezért indított érzékenyítő kampányt, amely részeként a acsaladazcsalad.hu oldalon szülők, illetve olyan szakértők, mint családterapeuta, pszichológus, bölcsődei nevelő válaszolnak meg névtelenül, interneten feltett, gyakran gyűlölködő kérdéseket.

 

Szivárványcsaládok válaszolnak a legbántóbb kommentekre

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb