Hírek

A Szezám utca írója elárulta, Bert és Ernie meleg pár-e

A népszerű amerikai bábfilmsorozat, a Szezám utca az egyik leghosszabb ideje futó, gyerekeknek szóló program: az első része még 1969 novemberében került adásba. A már 48 évadon és 4480 részen is túl járó sorozatnak olyan karaktereket köszönhetünk, mint Elmo, a Süti szörny (Cookie Monster), a Nagy madár (Big Bird), vagy éppen Bert és Ernie, akikről sokan feltételezték már eddig, hogy ők egy párt alkotnak.

 

 

De vajon valóban így van-e? Az Emmy-díjas forgatókönyvíró, Mark Saltzman, aki a műsor fénykorában volt felelős a történetért, egy interjúban mesélt a karakterekről. Saltzman arról beszélt, hogy számára ez egy pillanatig sem volt kérdés, és hogy írás közben ő eleve párként tekintett rájuk.

Méghozzá nem akármilyen párként. A sztorihoz saját és személyes élményeket felhasználva merített ihletett. Saltzman a már elhunyt dokumentumfilmessel, Arnold Glassmannal élt együtt, és ismerőseik számára annyira nyilvánvaló volt a hasonlóság kettejük élete és a karakterek megnyilvánulásai között, hogy a két férfire a valóságban is csak Bert és Ernie formában hivatkoztak.

Ez azonban meg is maradt az ismerősi szinten, íróként Saltzman nem nem árulta el a sorozat többi készítőjének, hogy a saját és a párja életét írta meg.

 

 

Ha a felnőttek számára ez nem is volt egyértelmű, a gyerekek hamarabb megértették a szituációt. Ahogy Saltzman elmesélte, vicces volt számára, amikor az egyik San Francisco-i lap cikkében egy óvodás kérdezte meg az anyukáját, hogy akkor most Bert és Ernie szerelmesek-e.

Saltzman egyébként a mostani interjúval csak ráerősített a tényre, amit a készítők öt éve már megosztottak. Akkor a New Yorker címlapján a két bábkarakter együtt, fejüket egymás vállán nyugtatva örültek a legfelsőbb bíróság döntésének.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin