Életmód

A szépség ott kezdődik, amikor eldöntöd, hogy önmagad leszel

Ez a mondat nem más, mint Coco Chanel szájából hangzott el, és ha belegondolunk, akkor nagyon is igaza van. Hiszen járhatunk a legkülönfélébb kezelésekre, kenhetünk magunkra drágábbnál drágább kozmetikumokat, ha legbelül nem vagyunk teljes mértékben tisztában önmagunkkal, és nem tudjuk saját magunkat elfogadni olyannak, amilyenek vagyunk – és persze a változásokra sem állunk készen vagy éppen nem vagyunk képesek a lépéseket megtenni érte. Ahhoz pedig, hogy önmagunk lehessünk, nem elhanyagolható tényező, hogy önbizalmunk is legyen.

Nagyon sokáig én is szenvedtem azzal, hogy elfogadjam saját magamat, majd rájöjjek arra, milyen is szeretnék lenni, és hogy ehhez milyen változásokat kell eszközölnöm. Természetesen mindezt a józan ész határain belül, hiszen plasztikai sebészeti beavatkozásokban azért nem gondolkodtam. Számomra a legnehezebb talán annak az elfogadása volt, hogy az arcbőrömön a mai napig kijönnek pattanások időről időre, pedig már elmúltam harminc. Sokáig nagyon cikinek éreztem, ha úgy találkoztam valakivel, hogy közben egy-egy gyulladt, piros folt volt az arcomon.

Természetesen jöttek a különböző kozmetikumok, korrektor, satöbbi, de igazából semmi sem hozott eredményt – rájöttem, hogy az arcbőröm annyira érzékeny, hogy az arctisztító tonikon kívül gyakorlatilag semmit nem tud befogadni, mert rögtön elkezd zsírosodni bizonyos területeken. Így szépen lassan elhagytam a különböző kozmetikumok használatát és a korrektort is, mert igazából sosem sikerült olyan tökéletesen megcsinálni az arcomat, ahogy azt szerettem volna. Rájöttem, hogy engem így kell elfogadni és szeretni, és arra is, hogy ha majd megtalálom azt, akivel le szeretném élni az életemet, akkor az arcom is rendbe jön, hiszen sokkal kevesebb idegeskedés és stressz fog érni.

 

 

A férfiúi hiúságom azért természetesen továbbra is megmaradt, és az arcom ápolásával valamilyen formában mégis foglalkozom, hiszen ez a testünk egyik legmeghatározóbb része, amellyel mindenki találkozik, és ami alapján az első benyomások érnek, amikor találkozunk valakivel.

Így elkezdtem kipróbálni a különböző arcmaszkokat, amelyek hatását szinte azonnal éreztem magamon, és rendszeresítettem is ezek használatát – most már a heti rutinom része, hogy felrakok valamilyen maszkot.

Kifejezetten férfiaknak készített maszkból nincs óriási választék, de vannak azért olyan egyedi és különleges maszkok, amelyeket nyugodt szívvel ajánlhatok mindenkinek. Az egyik nagy sláger lett az úgynevezett fekete maszk, amellyel egy időben rengeteg pasi árasztotta el az Instagramot – szinte mindenhol csak azt lehetett látni, hogy ez a férfiaknál a nagy sláger. Nem mondom, hogy ne próbáltam volna ki, de nálam igazából átütő sikert nem aratott ez a maszk egészen addig, amíg nem otthoni körülmények között próbáltam ki. Egyszer ugyanis azt javasolták, hogy a fekete maszkot próbáljam ki inkább alapos előkészítő és utókezelési folyamatok mellett.

A WestEndben található Brooklyn Barber szalonban volt lehetőségem kipróbálni ezt a mélytisztító maszkos kezelést, ami igazából három folyamatból állt, tehát nem csak simán egy maszkot helyeztek fel az arcomra. Az egész egy forró törülközős kezeléssel kezdődött, amikor egy nedves, meleg törülközőt raktak az arcomra, ami igazából a kozmetikusoktól ismert arcgőzöléshez hasonlít, hiszen a cél itt is a pórusok kitágítása, persze nem olyan mértékben, mint egy alapos kozmetikai arctisztítás előtt. Ezután következett a bőrradírozás, amelynek segítségével eltávolították az elhalt hámsejteket az arcomról.

Majd jöhetett „az est fénypontja”, a fekete szenet tartalmazó maszk felvitele az arcra, utána pedig a kellemes pihenés, amíg a maszk megszáradt az arcomon. Kifejezetten jól éreztem magam, mert egy megbeszélésről megbeszélésre történő rohangálós nap után felüdülés volt kicsit pihenni a székben. A pihenést követően egy picit kellemetlen, de annál eredményesebb munkafolyamat következett, mégpedig a maszk eltávolítása. Kellemetlennek azért mondanám, mert egy mélytisztító maszkról beszélünk, ami kitisztítja a pórusokat és eltávolítja a mitesszereket.

Ennek eredménye pedig a maszkon volt látható. Valószínűleg el se tudnánk képzelni, mennyi szennyeződés tud megtelepedni az arcbőrünkön vagy az apró pórusokban, ami azt is bizonyítja, hogy mennyi külső környezeti hatás éri az arcunkat a hétköznapok során, főleg, ha egy nagyvárosban élünk, ahol a levegő tisztasága összehasonlíthatatlan egy vidéki kistelepülésével. És ezek a szennyeződések bizony beépülnek az arcbőrbe, és sajnos rombolják azt. A végső és egyben utolsó kezelési fázis pedig a kitágult pórusok és az arcbőr nyugtatása, ami nappali hidratáló arckrémmel történik.

A kezelést követően – ami nem volt sokkal több fél óránál – pedig nemcsak sokkal frissebbnek éreztem magamat, hanem az arcom is tisztább és kisimultabb lett. Nektek is ajánlom az arcmaszkok rendszeres használatát és a mélytisztító black maszk-kezelés kipróbálását.

 

Erdei Zsolt

 


Brooklyn Barber
Nyitvatartás:
H-K: 10:00–20:00
Sze-Szo: 10:00–21:00
V: 10:00–19:00

Foglalj most!
Telefon: +3620236 5906
Web: brooklyn-barber.reservio.com
E-mail: westend@brooklynbarber.hu
Facebook: Brooklyn Barber – WestEnd

 

 

hirdetés
Previous post

Megtartották India első transznemű esküvőjét

Next post

Új plakátokkal folytatja kampányát a Coca-Cola