Nagyvilág

A Skót Egyház engedélyezi az azonos nemű párok házasságát

Döntött a protestáns Skót Egyház vezetősége, engedélyezik az azonos nemű párok házasságát – számol be a BBC. Ennek értelmében Skócia legnagyobb, 320 ezer tagot számláló vallási közösségében mostantól a lelkészek összeadhatják a meleg és leszbikus párokat.

Az egyház közgyűlése több éves vitát követően 274 szavazattal fogadta el a döntést, 136-an szavaztak ellene. A lelkészek mostantól önkéntes alapon összeadhatják az azonos nemű párokat, viszont nem kötelezhetők erre.

A döntéssel a Skót Egyház Nagy-Britannia legnagyobb olyan vallási közössége lesz, amely lehetővé teszi az azonos nemű párok házasságkötését. Az egyház képviselői arról beszéltek, hogy azért volt szükség erre a lépésre, mert a tilalom már kezdte elidegeníteni az egyháztól híveket.

„Évek óta hosszú, imádságos és mélyreható vita folyt erről a témáról az egyház minden szintjén, hogy egy olyan megoldást találjanak, amely tiszteletben tartja a sokféleséget és értékeli mindenki hitét” – nyilatkozta Iain Greenshields, a közgyűlés egyik elöljárója.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin