Hírek

A Shell olajmulti befolyásával véget érhetne a melegellenes brunei terror

 

Nem véletlen, hogy az LMBTQ-ellenes brunei lépés után sokan arra biztattak: ne a Shell kutaknál tankoljunk, hiszen a cég szoros összeköttetésben áll az ország szultánjával. Most sokan arra várnak, hogy a Shell végre vegye kezébe az irányítást.

A Royal Dutch Shell holland-angol olajvállalatot arra szólítják fel, hogy az óriáscég használja fel befolyását és vegye rá Brunei uralkodóját az LMBTQ közösségre újonnan kiszabott halálbüntetés visszavonására az ázsiai országban – írja a Pink News. A cég a Brunei Shell Petroleum – az ország olaj-és földgázvállalata – 50 százalékát birtokolja, amely az ázsiai ország olaj-és gáznyereségének 90 százalékát biztosítja. A másik ötven százalékot maga a brunei szultán, Hassanal Bolkiah tudhatja magáénak.

Csakhogy a Shell több részvényese is tagja az Eumedion nevű holland vállalatirányítási és fenntarthatósági csoportnak, akik arra ösztönzik az olajvállalatot, hogy álljon ki a brunei LMBTQ közösségért. Mivel a Shell egyébként LMBTQ-barát politikát folytat és rendre az elsők között szerepel az LMBTQ-barát munkáltatók listáján, így logikus lépésnek tartják, hogy a cég  nyomást gyakoroljon a szultánra az olajvállalaton keresztül és csatlakozzon a nemzetközi bojkotthoz.

„Az alapértékeink közé tartozik, hogy tiszteljük az embereket. Ez azt jelenti, hogy minden embert tisztelünk függetlenül nemétől, korától, bőrszínétől, vallásától, szexuális orientációjától és minden olyasfajta dologtól, amely az embereket egyedülállóvá teszi.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb