Életmód

A Shazammal együtt megérkezett az első meleg szuperhős is

Bár még várnunk kell a szuperhősfilmre, melyben meleg főhőst ismerhetünk meg, a DC legújabb sikerfilmje mégis egy mellékszereplő coming outjával kecsegtet minket.

A Shazam! már a magyar mozikba is megérkezett, melyben megismerkedhetünk Billy Batsonnal, egy fiatal tinédzserrel, akinek megadatik, hogy egy felnőtt szuperhőssé alakuljon át, akárhányszor kimondja: Shazam!

A Pink News cikke felhívja rá a figyelmünket, hogy az egyik mellékszereplő, Pedro, – főhősünk fogadott testvére – nagy valószínűséggel meleg, amire egy filmbeli jelenet hívta fel a figyelmet, egy igazán sokatmondó szöveggel. Miután ugyanis Batson egy biztonságos helyre teleportálja magát és fogadott testvéreit, egy sztriptíz bárban kötnek ki.

 

Pedro

 

„Nem az én világom” – hangzik el Pedrótól, aki nem túl lelkesen méri fel a terepet. Ahogy a mozikba került a film, a rajongók máris ellepték véleményükkel a Twittert, és a legtöbben igenis örültek az LMBTQ szálnak. „Oké, szóval most, hogy Shazam hivatalosan is megérkezett, beszélhetnénk a tényről, hogy Pedro meleg?

Erről korábban a film rendezője, David F. Sandberg is tett utalásokat, és azt sejtette, hogy alkotásában találkozhatunk egy LMBTQ karakterrel: „Nem szeretnék spoilerezni meg ilyenek… de szerintem előbb vagy utóbb látni fogtok egy LMBTQ szuperhőst.

 

Jelenet a filmből

 

Hamarosan talán még többet megtudhatunk majd Pedróról, hiszen felbuzdulva a film sikerén, a Warner Bros. máris a folytatáson dolgozik.

 

 

 

hirdetés
Previous post

Szivárványcsaládok is felbukkannak a legújabb Addams Family előzetesében

Next post

Transz lány története áll az Egyesült Államokban betiltott könyvek listájának élén