Színes

A saját családja kitagadta, ezért 22 éve ő “a meleg Mikulás”

fotó: The Center on Colfax

 

A 77 éves Linda Warren minden év decemberében felölti a klasszikus Mikulás-jelmezt, hogy megajándékozza azokat az LMBTQ fiatalokat, akiket kitagadott a családjuk.

Warren 1998-ban öltötte magára a “Queer Santa” szerepét, amikor az ünnepi készülődés során kétségbeesetten hívta fel egy barátja. Önkéntesként dolgozott egy LMBTQ segélyszervezetnél, és az utolsó pillanatban visszalépett az egyik ajándékozójuk. Warren ugrott be a helyére, és a vigaszra szoruló fiatalok karácsonyi üdvözlőlapját a “Szeretettel, a Mikulás” aláírással szignózta.

“Megmondtam a segélyszervezetnél, hogy mostantól minden évben én gondoskodok azokról a fiatalokról, akik otthon nem kapnak ajándékot.”

 

És Warren állta a szavát. A ma már nagymama hölgy háromszor birkózott meg a rákkal élete során, és pontosan ismeri azt is, milyen érzés az, amikor a saját szülei tagadják meg az embert. Ő a válása után coming outolt a szüleinek, akik nem fogadták jól. Apja azt mondta, hogy hagyja el azt a nőt, akit szeret, és viselkedjen “normális emberként”. Ezután soha többé nem beszéltek, és édesanyja sem tudta elfogadni az orientációját.

“Ezért akarok segíteni ezeknek a gyerekeknek.”

 

Warren kezdetben a saját pénzéből vásárolta az ajándékokat, a gondosan becsomagolt, személyre szóló ajándékokat pedig elszállította a The Center on Colfax szervezet ifjúsági központjába. Ahogy arról a Washington Post beszámol, az idők során egyre több olyan 13 és 21 év közötti LMBTQ fiatal regisztrált, akit kitagadott a családja, így adománygyűjtésbe is kezdett. Ennek köszönhetően az idei évben már 35 ezer dollárral tudta segíteni a karácsonyi készülődést. Az ajándékok persze nem helyettesítik a családokat, a fiatalok karácsonyi kívánságlistáján rendre találkozik olyan tételekkel, mint “boldogság” vagy “szeretet”.

“Ilyenkor megszakad a szívem.”

 

Az elmúlt két évtizedben Warren azt tapasztalta, hogy bár nőtt az elfogadás, de még mindig vannak olyan családok, akik nem tudják elfogadni a saját gyereküket. Éppen ezért úgy érezte, hogy a koronavírus-járvány ellenére sem lenne képes lefújni az idei ajándékozást. Már előre készül arra az időre, amikor fizikailag nem tudja tovább betölteni a Queer Santa szerepét, ezért már gondoskodott az utódjáról, aki idővel átveszi majd tőle a stafétabotot.

fotó: The Center on Colfax

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb