Hírek

A RuPaul’s Drag Race és Billy Porter is tarolt az Emmy-gálán

Az amerikai televíziós produkciók számára kiosztott Emmy-díjat a tévés Oscarnak is szokás tartani. Az immár több, mint egy évtizede futó, ikonikus RuPaul’s Drag Race pedig most második alkalommal nyerte el a legjobb reality-nek járó díjat.

 

A stáb a díjátadón, középen maga Charles RuPaul

 

No Title

Shantay you stay! @RuPaulsDragRace repeats as the #Emmy winner for Outstanding Competition Program! #Emmys pic.twitter.com/wkRaMuWgZR

 

A verseny rendkívül éles volt, hiszen olyan műsorokat kellett lepipálni, mint a The Voice, Top Chef és American Ninja Warrior. Korábban különböző kategóriákban a transzvesztita tehetségkutató műsor már 13 Emmy-díjat zsebelt be.

Emellett az este másik nagy nyertese Billy Porter volt, aki az Emmy történetében az első nyíltan meleg, fekete színész. Ő a Pose című sorozatban (amely a 80-as évek végi New York-i drag szcénába és AIDS-krízisbe enged betekintést) nyújtott alakításáért vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat dráma kategóriában.

 

Billy Porter

 

No Title

“I have the right, you have the right, we all have the right.” #PoseFX star Billy Porter (@theebillyporter) celebrates his historic win for lead actor in a drama https://t.co/WmT1Fmyol4 #Emmys pic.twitter.com/gmQdRoAyH2

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb