Hírek

A republikánusok nyilvántartanák a szexuális orientációt, és büntetnék, aki hazudik róla

Egy republikánus képviselő olyan törvényjavaslatot nyújtott be Iowában, amely feltüntetné az emberek „szexuális beállítottságát” a házassági papírokon.

A törvényjavaslat benyújtója, Dennis Guth korábban egy konzervatív társadalmi csoport igazgatósági tagja volt, és akkor „egészségügyi kockázatok”-ként utalt a melegekre. Amennyiben elfogadnák az új törvényjavaslatot, az két dolgot jelentene: megbüntetné azokat, akik a házasságkötésük után coming outoltak, valamint egy adatbázist hozna létre Iowa lakóinak szexuális irányultságáról – írja a Pink News.

 

Dennis Guth

 

A törvény tehát azt eredményezné, hogy ha valaki házasodni szeretne és heteroszexuálisként tünteti fel magát, majd később coming outol az LMBTQ-közösség tagjaként, akkor a házassága akár érvénytelenné is válhat.

A házassági anyakönyvi kivonaton több opciót is felsorolnának, amelyek közül a pár tagjai választhatnak: heteroszexuális, homoszexuális, biszexuális, még bizonytalan, nem tudja, és „a fentiek közül egyik sem”.

A törvény ezzel nem csupán megbüntetné azokat, akik a házasságuk után coming outolnak, de ezután bármely bírósági tárgyaláson felhasználhatnák az állampolgárok ellen a szexualitásuk „rosszhiszemű eltitkolását”.

Azt, hogy az egyén valóban eltitkolta a szexualitását, a válóperes bíró döntené el, miközben megemlítenék, hogy ezt a cselekvést a „a házasság idején a fél szexuális irányultságának nem nyilvánosságra hozatalával vagy hamis bemutatásával” hajtotta végre.

A törvényjavaslatról egyelőre nem született döntés, és amikor a javaslatról akarták kérdezni, Dennis Guth nem válaszolt a helyi hírportál, a Des Moines Register megkeresésére.

Ez egyébként már a tizenharmadik alkalom, hogy az iowai képviselők megpróbálják szigorítani, vagy egyenesen érvényteleníteni államukban az LMBTQ-jogokat.

A megannyi támadás, amelyet a képviselők indítottak az LMBTQ-közösség ellen, bizonyítékként szolgálhat arra, hogy a konzervatív szervezetek befolyása alatt állnak.

Legutóbb például két olyan törvényjavaslatot is benyújtottak, amellyel veszélyeztették volna a transzneműek egészségügyi ellátását és jogait. Szerencsére azonban február elején elutasították mind a kettőt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin