Sport

A rendszeres mozgástól jobb leszek az ágyban?

Az talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szex hatásos mozgásformának is tekinthető, viszont sokak számára nem egyértelmű, hogy a rendszeresen végzett testmozgás jót tesz a szexuális életnek is. Aktivitás szempontjából mindkettő egy halmazba tartozik, és az is tény, hogy mindkettőre nagy szüksége van a szervezetnek. A sportolás megvonása nemcsak eltunyuláshoz vezet, hanem komoly mentális gödörbe is tud taszítani: romlik az énképed és sérül az önbizalmad. Nézzük meg kicsit alaposabban, milyen hatással van egymásra a sport és a legkedveltebb mozgás, a szex.

Biológiai oldalról
Edzés során tesztoszteron termelődik mind a férfiak, mind pedig a nők testében. Ennek hatására olyan információk kerülnek az agyba, amik fokozzák az izgalmi állapotot, így boldog és kiegyensúlyozott szexuális életre számíthatunk kellő mennyiségű vággyal. A stressz pont ellenkező jelzéseket küld az agyunknak. Ha felgyülemlenek bennünk a gondok, amiket nem tudunk levezetni rendszeres testmozgással, akkor a libidónk nagy mértékben csökkenni fog, ezzel pedig egyenes arányban zuhan az együtt töltött boldog órák száma is. Ilyenkor merülnek fel a különböző potencianövelő szerek, ilyen például a híres kék tabletta is. Azt viszont kevesen tudják, hogy azt tulajdonképpen koszorúér-szűkületre fejlesztették ki, ugyanis nitrogén-monoxid tartalma tágítja az ereket, így azok több vért tudnak szállítani. A mozgás fokozza a vérkeringést, növeli az áramlási stresszt, ez pedig fejleszti az erek tágulékonyságát is. Ezt a hatást a sportban röviden kardiónak hívják, így ezt a mozgásformát felfoghatjuk akár természetes Viagrának is. Számos kutatás alátámasztotta, hogy a kardiovaszkuláris edzés hatására javulás érzékelhető a szexuális együttlétben. Bizonyos felmérések szerint a rendszeres sportolók többször kívánják a szexet vagy gyakrabban élnek át orgazmust, és intenzívebben élik meg partnerük szexuális élményeit. Kell ennél jobb hír? Nyomás sportolni!

 

 

Állóképesség vs. lustaság

Ez a probléma többnyire az aktív férfiaknál és nőknél szokott megjelenni, hiszen akárhogy is nézzük, a munka nagyobb része általában az ő vállukat nyomja. Gondolj csak bele, hogyan is lehetnél lepedőakrobata az ágyban, ha a másodikra sem tudsz fellépcsőzni lihegés nélkül. Az állóképesség hiánya hatással van az aktus hosszára, intenzitására és minőségére is. Valljuk be, a szex azért kemény meló, és igenis állóképességet igényel, amit rendszeres edzéssel könnyedén szinten lehet tartani. Arról nem is beszélve, hogy az izmok folyamatos használata, az erek karbantartása javítja a vérkeringést és az anyagcserét, és ahogy azt az imént már láttuk, ezzel rengeteg jótékony hatást idézünk elő. Mozgásra fel! Nemcsak sportos leszel a mozgástól, de igazi virtuóz is az ágyban.

Önbecsülés, pozitív énkép

A szex az egyik legintimebb kapcsolat, ami létrejöhet két ember között, itt teljesen kitárulkozol a másik félnek, így a gátlásokat még nehezebb elrejteni, és bizony-bizony, szó szerint minden látható lesz. Így nagyon fontos a kiegyensúlyozott szexuális élethez a megfelelő önértékelés. El kell tudni fogadni önmagunkat, méghozzá talán a legnehezebb formában: meztelenül. Ebben egy személyi edző és a megfelelő étrend nagyon sokat segíthet, te pedig lépésről lépésre jobban fogod szeretni a tested és önmagad. Egy önbizalommal teli ember sokkal vonzóbb, mint aki takargatja magát, azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy aki ágyba szeretne vinni, mindenhogyan kívánni fog. Önsajnálat helyett mindenkinek jó szívvel ajánlom a mozgást – már az első alkalom boldogsággal és tettvággyal fog eltölteni.

Nézzünk meg két sportágat, amit jó szívvel ajánlok azoknak, akik a fenti mondatok hatására úgy döntöttek, változtatnak az életmódjukon és mozogni indulnak.

Futás

A zsírégető sportokat kész főnyeremény bevetned, ha a libidódat szeretnéd kicsit felpörgetni. Ezen belül a futás, az úszás, a biciklizés, de a konditermi óra is tökéletes választás lehet. Ha hetente háromszor legalább 35-45 percig úgy edzel, hogy tartósan 110-120 körüli a pulzusod, annak heteken belül érezni fogod a pozitív hatását.

Súlyzós edzés

Kezdd kisebb súlyokkal a szintednek megfelelően, majd fokozatosan emeld a tömeget, és ezzel párhuzamosan csökkentsd az ismétléseket! A legkedvezőbb hormonális választ a testedtől az összetett alapgyakorlatokkal érheted el: guggolással, felhúzással, nyomógyakorlatokkal. Minél lassabban végzed a mozdulatokat, annál intenzívebb lesz a hatás. Heti háromszor egy órás edzés a súlyokkal, és garantáltan jobb kedved lesz az eredményektől.

A fenti gondolatokat összegezve, életünk minden részére hatást gyakorol a megfelelő mennyiségű mozgás. Lelki és fizikai állapotunk karbantartójának is nevezném, ami elengedhetetlen a kiegyensúlyozott élethez. Így luxus lenne azt gondolni, hogy életünk egyik legfontosabb területére, a szexualitásra nincs hatással. Legyetek jók és persze mindig mozgásban!

Majer Reni

Instagram: @majerreni

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb