Hírek

A rendőri tilalom ellenére is megtartották a hongkongi pride felvonulást

Több ezren vettek részt Hongkongban az éves pride felvonuláson, még úgy is, hogy előtte a rendőrség betiltotta a rendezvényt.

A karneválszerű tüntetésre Hongkong szívében került sor az Egyenlő igazságszolgáltatás, egyenlő jogok feliratú zászló alatt. A tüntetők célja az volt, hogy elérjék a szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetést tiltó jogszabályokat, a méltányos bánásmódot és jobb védelmet a szexuális kisebbségek számára – számol be róla a Metro.

 

 

A Hongkong Pride szervezői benyújtották kérelmüket a felvonulásról, de a rendőrség elutasította azt, mivel szerintük nem szolgálja a közbiztonságot és a közrendet. Az elmúlt hónapok eseményei mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen a hosszú ideje tartó tüntetések csak fokozódnak a helyi vezetés ellen. A felvonulók között többen is fekete ruhában és maszkokban jelentek meg a városban zajló tüntetések miatt. Emellett azonban természetesen megjelentek a szivárványzászlók, valamint a színes öltözékek is.

„Minden évben megtartjuk a pride felvonulást. A rendőrség két nappal az idei felvonulás előtt utasította el a kérvényt, annak ellenére, hogy a kérelmet már sokkal korábban benyújtották a szervezők. Szerintem minden sokkal békésebb, amikor a rendőrök nincsenek jelen”

– nyilatkozta egy LMBTQ-diák, Mo, aki már részt vett az előző két felvonuláson is.

A hongkongi tüntetések több mint hat hónapja kezdődtek, amiért a hongkongi kormány módosította a kiadatási törvényt, vagyis megkönnyítette az elítéltek és a vádlottak kiadatását – akár Kínának is.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb