Nagyvilág

A queer amerikaiak szerint ezek a legbiztonságosabb államaik

A SafeHome.org 1000 queer amerikai véleménye alapján állított össze egy listát, amely a válaszadók szerint 10, az LMBTQ-közösség számára legbiztonságosabb amerikai államot sorolja fel.

A megadott válaszok mellett szempont volt az is, hogy az adott államban jelenleg milyen LMBTQ-törvények vannak hatályban – akár a közösség javára, akár a homo- és transzfób törvények tekintetében. Ez olyan tényezőket foglalt magában, mint a diszkriminációt tiltó jogszabályok, a fiatalok védelme, a szülői szabadság, az egészségügyi törvények és a büntetőjogi elemek.

A 10. helyen Connecticut landolt, Hawaii az 5. helyre esett, Rhode Island pedig az első helyen végzett, és az LMBTQ-emberek számára a legbiztonságosabb állam lett.

  1. Rhode Island
  2. New Hampshire
  3. Delaware
  4. Alaszka
  5. Hawaii
  6. Maine
  7. Virginia
  8. Új-Mexikó
  9. Nevada
  10. Connecticut

Érdekesség, hogy a közösségi médiában nagyon sokan kritizálták ezt a listát, megjegyezve, hogy több államban jelenleg is érvényben van transzfób törvény, vagy LMBTQ-tematikájú könyvekhez való hozzáférés.

Mások azt sérelmezték, hogy ilyen kevés ember bevonásával készült a lista. „Nem mondhatod azt, hogy Alaszka, vagy Virginia biztonságos hely, csak azért mert 10 meleg egyszer meglátogatta az állam fővárosát és remekül érezték magukat” – jegyezte meg az egyik kommentelő, felhívva arra is a figyelmet, hogy számos, a jogegyenlőség bástyájának számító állam hiányzik a listáról, például Kalifornia, Washington, New York, Maryland és Illinois.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin