Nagyvilág

A Putyinról elnevezett csúcs közelében tűztek ki egy szivárványzászlót

Meleg hegymászók egy csoportja a szivárványzászlót és Ukrajna nemzeti zászlaját vitte magával és hagyta ott egy nehezen megközelíthető sziklán a kirgizisztáni Tien Shan-hegységben, a Vlagyimir Putyin csúcs közelében. Így tiltakoznak Putyin homo- és transzfób, agresszív rezsimje ellen.

Korábban, a meleg hegymászókat megelőzően, két orosz hegymászó az Ukrajnában kitört háború miatt megmászta a Putyin-csúcsot, és az ukrán nép iránti támogatásuk jeléül ukrán zászlót tűztek ki a csúcsra. Az ukrán zászlót azonban alig néhány nappal később kirgiz hegymászók leszedték.

Annak érdekében, hogy megnehezítsék Ukrajna és az LMBTQ-közösség szimbólumainak eltávolítását, a meleg hegymászók a zászlókat egy nehezen megközelíthető sziklán helyezték el, de úgy, hogy azok láthatóak legyenek mindenki számára, aki megpróbálja elérni a Vlagyimir Putyinról elnevezett csúcsot.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pink Summits (@pinksummits) által megosztott bejegyzés

 

Emellett a meleg hegymászók a helyi LMBTQ-szervezettel, a Kirgiz Indigóval közösen megszervezték a Pride on the rocks programot, összegyűjtve a helyi LMBTQ-közösség tagjait, hogy megtanítsák nekik a sziklamászás alapjait.

A meleg hegymászók a Pink Summits kampány részeként megmásszák minden kontinens legmagasabb csúcsát, az úgynevezett Seven Summits-ot, és különféle rendezvényeket szerveznek a helyi LMBTQ sziklamászó és hegymászó közösségek számára.

A Pink Summits csapata már Európa és Oroszország legmagasabb csúcsán, az Elbruszon is járt szivárványzászlóval. Amikor megpróbálták átlépni a Grúzia és Oroszország közötti államhatárt, az orosz titkosszolgálat, az FSZB megállította és kihallgatta őket.

A csapat járt a Kilimandzsárón, Afrika legmagasabb pontján, a Mont Blancon, Nyugat-Európa legmagasabb hegyén és az ausztráliai Kosciuszko-hegyen is. Tervezik, hogy 2023 januárjában megmásszák a dél-amerikai Aconcaguát, amely a bolygó legmagasabb, Ázsián kívüli csúcsa.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin