Itthon

A propaganda-népszavazás és az egyenlő szerelem is téma volt a március tizenötödikei rendezvényeken

Míg a kormányszimpatizánsok a Békemenetet követően a Kossuth Lajos téren Orbán Viktor beszédét, addig az ellenzéki szavazók az Egységben Magyarországért Műegyetem rakparti nagygyűlésén Iványi Gábor lelkész, az ellenzéki pártok vezetői, Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, az Európai Tanács volt vezetője, valamint Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szónoklatait hallgathatták meg.

Március tizenötödike apropóján kisebb-nagyobb volumenben, de mindenhol téma volt többek között az április harmadikai országgyűlési választás és Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja. De mindkét helyszínen szóba került az LMBTQ-közösség is – bár egészen eltérő tartalommal.

A miniszterelnök a Parlament épülete előtt azt ígérte, megállítják a nyugati “genderőrületet” a népszavazással. “Az apa férfi, az anya nő, a gyereket meg hagyják békén” – mondta, és erre kapta az egyik legnagyobb tapsot a közönségtől. Orbán biztos benne, hogy “megnyerik” a népszavazást, amelyen civil szervezetek és az ellenzéki pártok mindenkit érvénytelen szavazatra buzdítanak.

Az összellenzéki ünnepségen ezzel szemben a kormányváltásra készülő hatpárti ellenzék 12 pontját a pártok vezetői olvasták fel. Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke a harmadik és negyedik pontot ismertette. Utóbbi a törvény előtti egyenlőséget követeli nemi, vallási, származási és szexuális orientációtól függetlenül. “A család az család” – jelentette ki Karácsony.

Az LMBTQ-közösségre tett utalást Márki-Zay Péter is, aki kormányváltás esetén azt ígérte, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő lesz, valamint olyan országot szeretne, ahol mindenki azt szerethet, akit akar.

 

„Én ott leszek” – személyes történetekkel folytatódik a kampány az érvénytelen népszavazásért

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb