Hírek

A pride-on táncoló angol rendőr az internet új sztárja

 

A Brighton Pride során emlékezetes pillanatokat szerzett a körülötte lévőknek és mindazoknak, akik később felvételen láthatták az az egyenruhás rendőr, aki megmutatta fergeteges táncmozdulatait.

A Hertfordshire rendőrőrs a saját Twitter fiókján osztotta meg a világgal a videót, melyen az egyik rendőrük éppen a Steps 2017-es slágerére, a Scared Of The Dark-ra táncol a Brighton Pride-on – számol be róla a Gay Times. A megosztás óta több mint félmillióan látták a táncoló rendőrt a Twitteren, és a legtöbb visszajelzés pozitívra sikeredett. Sokan mosolyogva tekintették meg a felvételt, mások azon ötleteltek, hogy a rendőr tökéletes lenne a Steps új háttértáncosának is. Végezetül olyanok is akadtak, akik a Stonewall-lázadásra emlékeztek a tánc láttán:

„Imádom. Ötven évvel a Stonewall-lázadás után a rendőrség nem ellenünk harcol, hanem velünk táncol.”

Csakhogy minél jobban terjedt a kisvideó – a táncoló rendőrt már a BBC reggeli műsorába is behívták –, annál több felháborodott komment érkezett a rendőrséghez. Az egyenruha meggyalázásától kezdve egészen addig terjedtek a panaszok, hogy nem ez a rendőrség dolga, és hogy miközben a pride-on táncolnak, a bűnt nem üldözi senki. A hirtelen támadt felháborodástól a rendőrőrs meg is ijedt, és elérhetetlenné tették a videót (amit addigra szerencsére lementettek mások, ha nem is a legjobb minőségben.)

A hőbörgőknek az az egyetlen tény kerülte el a figyelmét, amit öles betűkkel az eredeti Twitter posztban is kiírt a rendőrőrs, hogy az állomány szabadnapos tagjai önkéntesként vettek részt a saját szabadidejükben a pride-on.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb