Hírek

A Pride jegyében nevezik át London Jubileumi metróvonalát

Az eddig II. Erzsébet angol királynő előtt tisztelgő Jubileumi metróvonal hamarosan Pride vonal névre fog hallgatni. Ezzel szeretné ünnepelni London a város sokszínűségét és azt, amit eddig elértek az LMBT-jogok kapcsán.

Jubilee-Fillop-rao_640x345_acf_cropped

A Stanmore és Stratford között húzódó vonalat 1977-ben a királynő ezüst jubileuma alkalmából keresztelték Jubileumi vonalra, de mivel II. Erzsébet nevét hamarosan egy másik vonal fogja viselni, ezért az önkormányzat úgy döntött, ez a vonal ezentúl a Pride előtt tisztelegjen. Így a városban a buszok és a taxik után a metró is szivárványos lesz.

Mike Brown London közlekedési biztosa a PinkNewsnak nyilatkozva kifejtette, hogy ezzel legfőképp a város sokszínűségét akarják kihangsúlyozni. “London a világ turisztikai központja. Fantasztikus, hogy aki itt él, dolgozik vagy nyaral, láthatja, milyen büszkék vagyunk erre a sokszínűségre” – mondta Brown.

Boris Johnsont, a város polgármesterét a szivárványos metróvonal arra a harcra emlékezteti, amelyet az LMBT embereknek kellett vívniuk London szerte. “Fantasztikus, ahogy a vonal a Parlament mellett halad el, így emlékeztetve minket az eddigi eredményekre, és azokra, amik még csak most fognak eljönni” – hangsúlyozta Johnson.

Egy Buckingham palotából  jövő informátor szerint a királynő is örül a kezdeményezésnek, mivel szerinte egy előtte tisztelgő metróvonal éppen elég. “Őfelsége el van ragadtatva az új Erzsébet-vonaltól, és boldog, hogy a Jubileumi vonal ezentúl az LMBT közösség előtt tiszteleg” – mondta az informátor.

De persze nem mindenki örül a Pride vonalnak. Andrea Williams, a Keresztény Aggodalom aktivistája szerint a döntés összezavarhatja a gyerekeket, valamint így is csak az LMBT-lobbit szolgálják ki.

A metróvonal hivatalos átnevezési ünnepségét április 31-én tartják majd.

Previous post

Videó: megtámadtak egy floridai meleg párt

Next post

Túrázni király