Hírek

A polgármester szívesen segít a homofób lakónak elköltözni a városból

 

Minden egy névtelen levéllel kezdődött. Az álmos kanadai kisvárosban, Wetaskiwinben egy helyi vetélkedővel készültek a nemzeti ünnepre. Az udvar-szépítő versenyt végül a lakosok szavazatai alapján Jessica Hanks nyerte. Mivel a nőnek van egy 15 éves leszbikus lánya, ezért a dekorációk között a szivárványzászlót is felhasználta.

A győzelme után azonban egy névtelen levelet kapott. A gyalázkodó leírta, hogy Hanks nem igazi kanadai, amiért a kerítésére kitette „azt a több színű zászlót, ami a társadalom beteg részét jelképezi”, valamint a pride felvonulásra járók olyan hulladékok, akiknek nincs helyük a társadalomban, és biztosan nincs Wetaskiwinben. Azt is felemlegette, hogy júniusban szivárványszínűre festettek egy zebrát a városban, amiért szégyelljék magukat, akik csinálták.

 

 

„Sírni kezdtem. Ott állt mellettem a lányom, aki leszbikus. És ő nem beteg. Nem undorító. Tökéletes minden módon”

– nyilatkozta Hanks, akit anyaként megrázott a gyalázkodó levél, amit aztán megosztott a közösségi médiában.

A posztja gyorsan terjedni kezdett: a városlakók mellé álltak, elítélték a levelet és annak íróját. Amikor pedig a helyi polgármester, Tyler Gandam is tudomást szerzett róla, felhívást tett közzé a Facebookon:

„Ha látja ezt a posztot az a személy, aki a levelet írta, szeretném, ha tudná, hogy egyike voltam azoknak, akik büszkén segítettek felfesteni a szivárványos zebrát a fő utcán idén és tavaly is. Büszke vagyok a városra, ahol élek, és aminek a polgármestere lehetek. Ha önt elszomorítja az itteni helyzet, és az elköltözéséhez szüksége lenne egy ingatlanosra, csak szóljon, örömmel segítek!”

 

 

 

Az önkormányzat nem akart pride-ot, de a lakók máshogy gondolták

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb