Itthon

A Petőfi TV kivágta a leszbikus jeleneteket a Jessica Jones című sorozatból

Az MTVA Petőfi TV nevű ifjúsági csatornája kedd este vetítette a Jessica Jones című amerikai sorozat következő részét, ám egy szembetűnő különbség volt a televízióban látható és a Netflixen elérhető verzió között. Az előbbiből ugyanis az összes leszbikus jelenet hiányzik – számol be a Vox.

Fontos hangsúlyozni, hogy e jelenetek a Netflix platformján a világon mindenhol elérhetőek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy idehaza pont egy olyan kópiát vettek meg, amiben a leszbikus pillanatok nem láthatóak, ám Kovács Gellért filmes szakújságíró szerint az is előfordulhatott, hogy az MTVA vágta ki a számára nemkívánatos, összességében 40 másodpercnyi anyagot, amelynek keretében egy rövid csók is elcsattan két nő között.

Én csak azt nem értem, hogy akkor mi a fasznak kell leadni? Mehetne helyette valami fiatalosch vallási műsor. Minek kell úgy csinálni, mintha?” – írja Facebook-posztjában Kovács, aki az egykori MR2-Petőfi Rádióban filmes szakértőként dolgozott.

A sorozatot a Petőfi TV este 10 óra után, 18-as korhatár-besorolással vetíti és egy férfi-női szexjelenet megtartása nem okozott problémát.

A Jessica Jones három évada elérhető Netflixen – leszbikus csókjelenettel együtt.

 

 

Borítókép: Netflix, YouTube

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb