Hírek

A pápa szerint annak, aki elítéli a melegeket, nincsen emberi szíve

 

Ferenc pápa egy a BBC-nek készített műsor során nyilvánította ki véleményét, miszerint a melegek is megérdemlik, hogy tisztelettel bánjanak velük és megőrizhessék méltóságukat.

A Zarándoklat: Út Rómába című műsorban a pápának alkalma nyílt találkozni a nyíltan meleg komikussal, Stephen K. Amos-szal, aki őszintén beszélt arról, milyen érzés számára egy zarándoklaton részt venni – írja a Pink News.

„Elveszítettem az édesanyámat, és három hónappal ezelőtt az ikertestvéremet is el kellett temetnem. Ők mind a ketten vallásosak voltak, velem ellenben, éppen ezért válaszokat és hitet szeretnék kapni ettől a zarándoklattól, de mint meleg férfi, nem érzem, hogy ide tartoznék.”

Amos tartott attól, milyen is lesz találkozni a katolikus vezetővel, hiszen az egyház LMBTQ-ellenes tanításai nem sokat változtak az elmúlt időszakokban. Bár Ferenc pápa az évek során egy kis fejlődést mutatott az LMBTQ-közösség elfogadását illetően, ez korántsem mondható el a katolikus egyház egészéről, hiszen a házasságot továbbra is úgy látják, amely egy férfi és egy nő között jöhet létre, ahogyan szerintük Isten is akarta. A pápa azt is javasolta a szülőknek, hogy ha gyermekük melegként bújik elő, imádkozzanak értük.

Mindennek ellenére Ferenc pápa megértően nyilatkozott Amos szavai hallatán, és elfogadásáról, valamint megértéséről biztosította a brit komikust:

„Nem látom jónak, hogy nagyobb figyelmet szentelünk a ’meleg’ jelzőnek, mint magának a főnévnek, amely az embert, a férfit foglalja magába. Mindannyian emberek vagyunk, és mi mind méltósággal rendelkezünk. Nem számít, hogy ki vagy, vagy hogyan éled az életedet – sosem fogod elveszíteni a méltóságodat. […] Vannak emberek, akik szeretik elítélni vagy elutasítani társaikat hasonló jelzők alapján. Ezeknek ez emberek azonban nincsen szívük.”

 

 

Previous post

Jön a házassági egyenlőség Tajvanon - Már az első napon 157 esküvő lesz

Next post

Egy kenyai leszbikus lelkész szerint az LMBTQ emberek is Isten gyermekei