Sport

A pályán kérte meg barátnője kezét a transz focista

A japán női labdarúgó-válogatott játékosa, Kumi Yokoyama a barátnője biztatására idén júniusban coming outolt transzneműként, ezzel ő lett a legnevesebb sportoló a szigetországban, aki a nyilvánosság elé állt. Az amerikai Washington Spirit csapatában játszó focista most hétvégén a stadionban kérte meg párja kezét.

„Igent mondott” – írta a sportoló a közösségi médiában megosztott fotók mellé.

 

 

A júniusi coming out során arról beszélt, hogy Japánban randizott több nővel is, de az országban kénytelen volt rejtőzködni. Mindez megváltozott, amikor a karrierje miatt az Egyesült Államokban és Európában élt, és rádöbbent, lehetséges nyíltan is élni.

„Japánban folyton azt kérdezték, van-e már pasim, itt viszont azt kérdezik, van-e barátom vagy barátnőm. Amikor a barátnőm azt mondta, nincs okom a további rejtőzködésre, az nagyon elgondolkoztatott.”

 

Yokoyama azt is kiemelte, hogy hazájában hiányzik az LMBTQ közösség láthatósága. A társadalom egyre inkább barátkozik az LMBTQ betűszóval és jelentésével, de a sportoló szerint addig, amíg a hozzá hasonló ismertebb személyek nem vállalják önmagukat és nem szólalnak meg, addig a társadalmi tudatosság és elfogadás sem fog növekedni.

 

 

Megegyeztek a japán pártok a diszkrimináció-ellenes törvénytervezetről

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin