Nagyvilág

A nigériai politikus szerint fia azért meleg, mert sok időt tölt Európában

Dr. Doyin Okupe idén januárban szerzett magának nemzetközi hírnevet, amikor nyilvánosan elítélte 27 éves, éppen coming outoló meleg fiát.

Fia akkor ezt posztolta Instagram oldalán:

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bolu Okupe (@boluokupe) által megosztott bejegyzés

 

Egy ideje tisztában vagyok ezzel az új irányultságával. Tudja, hogy keresztényként és Krisztus tanújaként hevesen ellenzem a homoszexualitást, mivel az ellentétes keresztény hitem tanításaival.” – nyilatkozta a bejegyzésre reagálva Okupe, aki a korábbi elnökök, Olusegun Obasanjo és Goodluck Jonathan hű szövetségese, volt elnöki tanácsadó és ő felügyelte a média-megjelenéseiket is.

A vallásod olyan elmebeteg hülyévé változtatott, hogy szerinted rendben van megölni embereket? Meg hogy maradjak csak Franciaországban a hülyeségeimmel?” – válaszolta fia, Bolu.

A családi viszontagságok ezzel nem értek véget és a Premium Times nigériai lapnak a napokban nyilatkozó édesapa azzal nyugtatta a helyi közvéleményt – és nagy valószínűséggel saját magát is -, hogy fia csak “átmeneti utazó” az LMBTQ közösségben, ahol valójában Isten munkáját végzi és hamarosan visszatér övéi közé.

Azonban azt is elismerte, hogy fia eltávolodott az alapvető keresztény értékektől és emiatt egyértelműen az anyát teszi felelőssé, aki Európába vitte taníttatni, a középiskolai évei jelentős részét Bolu egy angliai oktatási intézményben töltötte.

Bolu európaiként él és gondolkodik. Ő a fiam, de az esze európai. Tudom, hogy a környezete nagyon könnyen befolyásolja. (…) A legrosszabb döntésem volt, amikor hagytam, hogy Franciaországba költözzön, mert az egy extrém módon liberális társadalom.” Az édesapa természetesen nemcsak a keresztény értékektől való eltávolodásért teszi felelőssé a nyugati civilizációt, hanem fia melegségéért is. Bízik benne, hogy egy nap hazatér Nigériába és változtat “életmódján.”

Nigéria a mai napig a világ egyik legveszélyesebb helye az LMBTQ közösség számára. A homoszexualitást 14 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik, az ország egyes területein pedig akár ki is végezhetik azt, akit azonos neművel folytatott szexuális viszonnyal vádolnak meg.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb