Hírek

A nem eléggé meleg menekült után most a túl meleg menekült a gond Ausztriában

Ha nem lenne véresen komoly a téma, kabaré-jelenetnek gondolhatnánk azt az abszurd, helyenként kafkai ügymenetet, amit az osztrák menekültügyi hivatal (BFA) produkál az elmúlt időszakban.

 

 

Kezdték azzal, hogy elutasítottak egy iráni meleg menekültet, mert a meghallgatása során nem tudta megmondani, mit szimbolizálnak a szivárványzászló színei. Napokkal később tovább borzolták az osztrák hatóságok a kedélyeket, amikor egy 18 éves afgán meleg menekült fiú kérelmét azzal utasították el, hogy a járása és a viselkedése nem elég meleg.

Most azonban homokszem kerülhetett a menekültügyi hivatal gépezetébe, mert ugyan szerintük csak a riszáló, affektáló férfiak a melegek, de amikor egy 27 éves iraki személyében eléjük került egy „riszáló és affektáló” férfi, akkor megállapították, hogy ő pedig

túl meleg.

Tudjátok követni? A most 27 éves iraki Firas kálváriája 2015-ben indult. Meghallgatása során a hatóságok arra a következtetése jutottak, hogy a fiatal férfi „a sztereotípiáknak megfelelően, sőt, talán túlzó módon is nőies viselkedésű” – emiatt pedig szerintük

nem hihető, hogy a férfi valóban meleg.

A Kurier osztrák napilap szerint a hivatalban egészen odáig mentek, hogy olyan férfiak írásos megerősítését várják most Firas-tól, akik igazolják, hogy lefeküdtek vele. A menedékkérelem elutasításának volt azonban egy másik oka is:

hogy a fiú nem mondta el az édesapjának, hogy meleg.

A menekültügyi hivatal figyelmen kívül hagyta a tényt, hogy Firas maga mondta el a meghallgatásán, hogy a melegségét teljesen titokban tartotta hazájában, azt senkinek sem merte elmondani. Az sem győzte meg a hatóságokat, hogy a férfi egy grazi LMBTQ szervezetnél dolgozik, előbújásról szóló felvilágosító anyagokat fordít arabra, vagy hogy LMBTQ rendezvényeket látogat.

Firas tizenhat éves kora óta tudja magáról, hogy meleg, de bármilyen azonos nemű kapcsolatra csak azután mert vállalkozni, hogy eljött Irakból. A közel-keleti országban a melegek veszélyben érzik az életüket: gyakran előfordul, hogy melegekre vadászó csoportok álprofillal lépnek be randioldalakra, a megtévesztett áldozatukat félreeső helyre csalják és megölik őket.

Firas most fellebbez az elutasítás miatt, de ez a belügyminisztériumot nem hatja meg: ragaszkodnak hozzá, hogy helyesen állapították meg a fiatal férfi orientációját.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin