Hírek

A nagyobb péniszméret a faj kihalását okozhatja

Ha a nagyobb péniszméret annyira kívánatos, evolúciója során az emberi faj esetében vajon miért is nem nőtt nagyobbra? A kiábrándító válasz az, hogy ebben az esetben könnyen evolúciós katasztrófa is történhetett volna.

Az amerikai Nemzeti Természettudományi Múzeum, a Smithsonian National Museum of Natural History kutatói a Nature szaklapban publikált tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy egy faj túlélését veszélyezteti a nagyobb péniszméret. Kagylósrákok fosszíliáit vizsgálva azt tapasztalták, hogy azon fajaik, ahol nagyobb és hosszabb nemzőszervvel rendelkeztek az egyes egyedek, elbuktak az evolúciós versenyfutásban és kihaltak. A különböző fajok esetében kimutatták, hogy a nagyobb ivarszervvel rendelkező fajok kihalási esélyei tízszer nagyobbak, mint a kisebb méretűek esetén.

 

Dr. Gene Hunt

 

A kutatás egyik vezetője, Dr. Gene Hunt paleobiológus hatezer kagylósrákot vizsgált és osztályozta őket méret szerint. Az egyetlen különbség a kihalás és a túlélés között a hímek nemzőszerveinek mérete volt. A kutatók arra jutottak, hogy a nagyobb szervek ugyan több örökítőanyagot képesek termelni és célba juttatni, de emiatt kevesebb energia jut a környezeti változásokra való alkalmazkodásra. Gene Hunt szerint

“ha a szaporodásra szánt ilyen sok plusz energia miatt a múltban nehezebb volt a fajoknak alkalmazkodni a környezeti változásokhoz, akkor talán ugyanez a helyzet a ma élő, veszélyeztetett fajok esetében is.”

Ennek tudatában igazán nem akarunk vészmadárkodni, de a nemzetközi felmérések szerint a magyar férfiak péniszmérete a világ élvonalába tartozik, és ha ez nem lenne elég, akkor ráadásul ott a sztereotip vélekedés, miszerint a meleg férfiak eleve az átlag feletti mérettel rendelkeznek. Röviden: mind ki fogunk halni.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb