Hírek

A metrósínekre lökte áldozatát a homofób támadó

 

Gyűlölet-bűncselekmény gyanújával nyomoz a New York-i rendőrség, miután súlyos támadás történt a Tremont Avenue metróállomáson.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 21 éves Dazjuan Starr-ra pénteken hajnali egykor támadt rá valaki. A férfi kalapáccsal sújtott le rá, előtte pedig azt üvöltötte, hogy Starr meleg. A támadás után a metrósínekre lökte a férfit, majd elmenekült.

Az áldozatnak sikerült felkapaszkodnia a peronra a következő szerelvény érkezése előtt, és fejsérülésekkel szállították kórházba. A PinkNews tudósítása szerint az állapota stabil.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo közleményt adott ki a brutális támadás után, amelyben közölte, zéró tolerancia van érvényben a gyűlölet-bűncselekményekkel szemben.

„Gyűlölettől hajtott emberek félelmet és intoleranciát próbálnak terjeszteni, de New York továbbra is a remény és az elfogadás jelképe mindenki számára. Amikor megtámadják városunk egyik lakóját, akkor New York összes lakóját megtámadják, és mi azt akarjuk, hogy az LMBTQ közösség tudja, mi mindig támogatni fogjuk őket.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb