Hírek

A melegséget betegségnek tekintő püspököt nevezett ki Ferenc pápa

A római katolikus egyház fejének számos kötelezettsége van, ezek egyike a püspökök kinevezése világszerte. A Ferenc pápa által nemrég felszenteltek egyike a Kenyában szolgálatot teljesítő Alfred Rotich, akinek az utóbbi időben a homoszexualitással kapcsolatos kijelentései sokak felháborodását kiváltották – számol be a GayStarNews.

 

Alfred Rotich

 

Rotich, aki február 15-től viselheti hivatalosan a Kericho püspöke címet, rendszeresen szólal meg elítélően az LMBTQ-közösséggel és ezen belül is különösen a meleg férfiakkal kapcsolatban. Néhány nappal ezelőtt egy kenyai újságnak, a The Nairobiannak adott interjúban például a homoszexualitásra betegségként utalt.

De volt ennél meredekebb gondolata is: “A meleg férfi például belenéz a tükörbe és arról igyekszik meggyőzni magát, hogy ő nő, csak férfi testben.” Kotich püspöknek meggyőződése továbbá, hogy ha a homoszexualitás betegség, akkor gyógyítható. Mindez terápiával el is érhető, csupán elkötelezettségre van szükség a “gyógyítók” részéről.

Mindezek után az már nyilván senkit nem lep meg, hogy a püspök ellenzi a házassági egyenlőséget, de annak sem örülne, ha Kenyában törvényessé válna az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat – amely, köszönhetően a brit gyarmati időkből megmaradt úgynevezett szodómiaellenes törvénynek, a mai napig büntetendő kategória.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb