Hírek

A melegségéből „kigyógyult” férfi nem érti, őt miért nem ünnepli a média

 

Az Észak-Írországban élő, 41 éve nős, kétgyermekes Mike Davidson egykor romantikus, testi-lelki kapcsolatra vágyott férfiakkal és fiatalként némi tapasztalatot is szerzett – de ez a vágy állítása szerint mára elmúlt. Köszönhetően annak, hogy segítséget kapott ahhoz, hogy hűséges maradhasson a feleségéhez, ezen felbuzdulva pedig maga is egy átnevelő terápiákkal foglalkozó szervezetet vezet. Davidson vallja, hogy „mások kárára elképesztő eltökéltséggel terjesztik az LMBTQ ideológiát”, de szerencsére neki sikerült ellenállnia.

A vezetésével működő Core Trust Issues egy nonprofit keresztény szervezet, amely a „homoszexuális gondokkal” élő férfiakat és nőket támogatja, akik önkéntes alapon szeretnék megváltoztatni saját orientációjukat. A DailyMail beszámolója szerint önmagával kapcsolatban a saját homoszexuális érzéseit arra vezette vissza, hogy gyerekként nem igazán volt kapcsolata az apjával.

Davidson szerint nincs különbség közte és a coming outoló hírességeket között, csupán annyi, hogy ő ellenállt az azonos nemű kapcsolatok vonzásának. Ezt a kitartását pedig ugyanúgy kellene ünnepelnie a médiának, mint ahogy azt az előbújó ismert emberek esetében teszik.

A szakemberek az átnevelő terápiákat tudománytalannak tartják, amik nem hatásosak, viszont hatalmas károkat képesek okozni az érintetteknek. Emiatt Davidson szervezetét is kizárták a helyi pszichológiai társaságból, azóta pedig független szervezetként működnek. Módszereiket nem csak a szakemberek, hanem az érintettek is kritizálják. Jayne Ozanne, aki maga is átesett átnevelő terápián, nem szívesen beszél Davidsonról. Az Irish Times-nak elmondta, hogy a terápia hatására öngyilkossági kísérlete volt, és végül kérvényezte a brit kormánytól, hogy minősítsék bűnözőnek a férfit.

 

Kilenc országban tilthatják be az átnevelő terápiákat

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb