Itthon

A melegeknek is üzent győzelmi beszédében Márki-Zay Péter

Szombat este ért véget az ellenzéki előválasztás második fordulója, tegnap este az Országos Előválasztási Bizottság minden választókerületben, minden megyében és Budapesten is eredményt hirdetett.

Eldőlt, hogy az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere lesz, aki győzelmi beszédét a budapesti Ankerben tartotta meg. Márki-Zay a második fordulóban 372,313 szavazatot, 56,7 százalékot kapott Dobev Klárával szemben.

Beszédében a politikus több társadalmi csoportnak is üzent.

Szeretettel, magyarként fogunk keblünkre ölelni minden cigányt, minden zsidót, minden meleget, minden fogyatékkal élőt, minden jobb és baloldalit, népit és urbánust. És igen, szeretettel fogjuk magunkhoz ölelni a fideszeseket is. Ezt a harminc éves háborút, Magyarország előző 30 évét kell lezárnunk egy békével. Erről szól valójában a 2022 áprilisi választás.

Márki-Zay Pétert jobboldali, konzervatív politikusként tartják számon, de elkötelezett az LMBTQ közösség jogegyenlősége mellett, lehetővé tenné az azonos nemű párok számára a házasság intézményéhez való hozzáférést, és a pride eseményeket is támogatja.

A teljes ünnepi beszéd itt tekinthető meg:

 

 

A Telex összefoglalója:

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés