Hírek

A melegeket hibáztatja a pedofilbotrányokért egy német bíboros

90. születésnapja alkalmából készített interjút a DPA német hírügynökség Walter Brandmüller bíborossal és e beszélgetés során szóba került többek között a római katolikus egyházat világszerte megrázó pedofíliabotrány is.

A beszélgetésben Brandmüller kifejti: a közvélemény reakciója a pedofilbotrányokra túlontúl kritikus és az, ami az egyházban történt össze sem hasonlítható azzal, ami a társadalomban folyik.

Walter Brandmüller

Emellett “statisztikailag bizonyított“, hogy a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak a homoszexualitáshoz kötődik – alattomos módon igyekszik tehát összemosni a pedofíliát a homoszexualitással… Valamint azt is állítja, hogy az egyházon belüli esetek 80 százaléka valójában nem is gyermekeket érint, hanem “fiatal felnőtteket.” Ami pedig már minden, csak nem pedofília ugye, úgyhogy gyakorlatilag nincs is miről beszélni…

Hasonló véleményt hangoztatott néhány hónappal ezelőtt az amerikai Raymond Burke püspök. A hetven éves bíboros úgy látja, hogy egy “természetellenes tendenciának” vagyunk szemtanúi, amelyet “a gyökerénél kell kiírtani.” Burke szemében a homoszexualitás “ördögi” és helytelen, a homofóbiával pedig nincs semmi baj, hiszen az csak “a jó kinyilatkoztatása, amely elkülöníti a helyest a helytelentől.

A 2002-es krízist követő tanulmányok világosan kimutatták, hogy a legtöbb, szexuális zaklatásnak beállított eset valójában homoszexuális közösülés volt felnőtt fiatalemberekkel” – Burke ezt nevezi az egyházon belül terjedő homoszexuális kultúrának, amelyet ő a gyökerénél fogva írtana ki.  “A szexuális aktusnak kizárólag akkor van értelme, ha férfi és nő között, házasság keretében jön létre.

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Meleg képregények az elfogadásért – a yaoi szubkultúra Japánban

Next post

Cenzúrázza az LMBTQ jeleneteket az Emirates?