Hírek

A melegek nem kerülnek pokolra, mert a pápa szerint a pokol nem létezik

Az olasz sajtó a pápa magánbeszélgetésen elhangzott szavait idézi, a Vatikán cáfol, úgyhogy még nem teljesen biztos, hogy valóban az ördög vendégszeretetét kell-e élveznünk. (Aki nem is biztos, hogy amúgy élvezi.)

A La Repubblica olasz napilap társalapítója és korábbi szerkesztője, Eugenio Scalfari közismerten ateista. A 93 éves újságíró többször beszélgetett az egyházfővel, és Ferenc pápa legutóbb március 27-én ismét meghívta rezidenciájára. Beszélgetésük során Scalfari szerint a pápa azt mondta, a bűneiket megbánó lelkek elnyerik az Úr bocsánatát, míg akik nem bánják meg bűneiket és így bocsánatot sem nyerhetnek, azok a lelkek eltűnnek, semmivé lesznek.

 

 

Vagyis a pokol nem létezik, a bűnös lelkek eltűnése viszont igenis létezik.

A Vatikán máris közölte, hogy a magánbeszélgetésen elhangzottak nem tekinthetőek se interjúnak, se hivatalos álláspontnak. Véleményük szerint a pápa szavait nem pontosan idézték vissza. A kérdéskörről az Oázis nevű, LMBTQ-barát vallási csoport kanonoka, Steve Chalke azt mondta:

“A valóság az, hogy Jézus nem sokat beszélt arról, mi lesz a halál után. Azzal töltötte idejét, hogy a mennyország elveit érvényesítse a Földön, és ezek a szeretet és az igazság. Nem is hiszek a pokol szó szerinti létezésében. De hiszem, hogy akik szerint az LMBTQ emberek eredendően bűnösek, nos, azok a keresztények teszik pokollá mások életét.”

 

(La Repubblica)

 

Previous post

A legfőbb LMBTQ rendezvények Németországban 2018-ban

Next post

Nyálcsorgató - A szexi matektanár eddigi legpikánsabb képei