Hírek

A melegek jelentik az egyik legnagyobb fenyegetést hazájukra a lengyelek szerint

Közvélemény-kutatást végzett az Ipsos a lengyel társadalom értékválasztásairól. A lengyelek a mai napig jóval vallásosabbak és konzervatívabbak, mint a környező országok állampolgárai és ez kiütközik azon is, hogy egy átlaglengyel mit tart ma, a XXI. század elején a leginkább – számol be a 444.

A lengyelek 38 százaléka látja a globális felmelegedést az országot, illetve annak XXI. századi jövőjét érintő legnagyobb fenyegetésnek, a második legnagyobb problémának azonban meglepő módon nem az ország pénzügyi helyzetét, megosztottságát, a demográfiai csökkenést, vagy az orosz fenyegetést látják, hanem a melegeket és a gender ideológiákat.

 

Pride felvonulás Lengyelországban, 2018

 

Ez részben összefügg a lengyel katolikus egyház jelentős, történelmi beágyazottságával, és a Jog és Igazságosság vezete konzervatív-jobboldali kormány politikájával is. 24 százalék szerint az LMBTQ-mozgalom a második legnagyobb fenyegetés az országra. Az Európai Unióból való kilépés, vagy az egészségügyi rendszer összeomlása csak ez után következik.

Ami talán még ennél is szomorúbb, hogy az arány még magasabb, ha csak a fiatal, azaz a 40 év alatt férfiakat vesszük szemügyre. Az ő körükben ugyanis 31 százalékkal az LMBTQ-mozgalom jelenti a legnagyobb fenyegetést az országra, a globális felmelegedést csak 28 százalékuk jelölte első helyen.

A legmagasabb arányt azonban a kormányzó párt szavazói produkálták: körükben ugyanez a szám 54 százalék. Összehasonlításul: az alacsony gyermekszületési szám 18 százalékot, az orosz fenyegetés 26 százalékot kapott.

 

hirdetés
Previous post

Megrendezték London első transznemű divatbemutatóját

Next post

Inkább nézzenek meleg fiúnak, mint leszbikus nőnek – Interjú Fajt Alexszel