Hírek

A melegek fertőzött zombik egy ír pap szerint

Jelenet az egy meleg zombiról szóló Otto – Or Up With Dead People (2008) című filmből

 

Újabb vallási vezető hozakodott elő igazán merész kijelentéssel, amikor a zombikhoz hasonlított több csoportot, köztük a melegeket is. Egy katolikus pap, Tom Forde a napokban vallási tanításban részesítette híveit Írországban, azzal pedig ő maga is tisztában volt, hogy mondanivalóját sokan kétkedve, sőt, talán megbotránkozva fogadják majd, de kötelességének érezte, hogy őszinte legyen – számol be róla a Pink News.

„Szónoklatomat egy kissé kínos bevezetéssel indítanám. Talán lerombolja mindazt a tiszteletet, amit irántam éreztek. Azt azonban eldönthetitek, hogy figyelmen kívül hagyjátok-e szavaimat a jövőre nézve. Valamit el kell mondanom, mielőtt hozzákezdenék a beszédemhez, és arra kérlek titeket, hogy legyetek türelemmel.

Egy kicsit furcsa vagyok: szeretem a zombikat. Bár ezek a filmek, melyekben e lények találhatók, mind kitalációk, vannak emberek, akik mégis lelkileg halottak, erkölcsileg rothadtak vagy legalábbis fertőzöttek. Mindezt csupán akkor láthatjuk, amikor lehull az álarc, és az ember, akiről azt gondoltuk, hogy a barátunk, kiderül, hogy olyasvalaki, aki tele van haraggal, rosszindulattal, vággyal vagy büszkeséggel, amit sosem láthattunk rajta. A felsoroltak mindegyikét megláthatjuk a drog-és alkoholfogyasztásban, a házasságtörésben, a paráználkodásban, az abortusz és a fogamzásgátlás elfogadásában, az eutanázia legalizálásában és a homoszexualitásban.

A zombik esetében, ha egyszer valakit megharapnak, akkor az fertőzött lesz, és nincs számára több remény. Az egyetlen megoldás arra, hogy legyőzzük ezeket a szörnyetegeket, ha leszúrjuk vagy lelőjük őket az agyukat célozva, máskülönben könyörtelenek és megállíthatatlanok lesznek. Zombik, Istennek hála, nem léteznek, de véleményem szerint a lelki zombiság igen.”

A homofób gondolkodásmód nem csupán a vallási vezetőkre igaz Írországban – egy korábbi felmérés bebizonyította, hogy háromból egy tagja az LMBTQ-közösségnek tapasztalt már fenyegetést vagy fizikai erőszakot hazájában, és ötből egy emberre támadtak már rá nyilvános helyen.

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Ecuadorban is házasodhatnak az azonos nemű párok

Next post

Rocketman - A magyar mozikban az Elton John életéről szóló film