Hírek

A melegek fertőzött zombik egy ír pap szerint

Jelenet az egy meleg zombiról szóló Otto – Or Up With Dead People (2008) című filmből

 

Újabb vallási vezető hozakodott elő igazán merész kijelentéssel, amikor a zombikhoz hasonlított több csoportot, köztük a melegeket is. Egy katolikus pap, Tom Forde a napokban vallási tanításban részesítette híveit Írországban, azzal pedig ő maga is tisztában volt, hogy mondanivalóját sokan kétkedve, sőt, talán megbotránkozva fogadják majd, de kötelességének érezte, hogy őszinte legyen – számol be róla a Pink News.

„Szónoklatomat egy kissé kínos bevezetéssel indítanám. Talán lerombolja mindazt a tiszteletet, amit irántam éreztek. Azt azonban eldönthetitek, hogy figyelmen kívül hagyjátok-e szavaimat a jövőre nézve. Valamit el kell mondanom, mielőtt hozzákezdenék a beszédemhez, és arra kérlek titeket, hogy legyetek türelemmel.

Egy kicsit furcsa vagyok: szeretem a zombikat. Bár ezek a filmek, melyekben e lények találhatók, mind kitalációk, vannak emberek, akik mégis lelkileg halottak, erkölcsileg rothadtak vagy legalábbis fertőzöttek. Mindezt csupán akkor láthatjuk, amikor lehull az álarc, és az ember, akiről azt gondoltuk, hogy a barátunk, kiderül, hogy olyasvalaki, aki tele van haraggal, rosszindulattal, vággyal vagy büszkeséggel, amit sosem láthattunk rajta. A felsoroltak mindegyikét megláthatjuk a drog-és alkoholfogyasztásban, a házasságtörésben, a paráználkodásban, az abortusz és a fogamzásgátlás elfogadásában, az eutanázia legalizálásában és a homoszexualitásban.

A zombik esetében, ha egyszer valakit megharapnak, akkor az fertőzött lesz, és nincs számára több remény. Az egyetlen megoldás arra, hogy legyőzzük ezeket a szörnyetegeket, ha leszúrjuk vagy lelőjük őket az agyukat célozva, máskülönben könyörtelenek és megállíthatatlanok lesznek. Zombik, Istennek hála, nem léteznek, de véleményem szerint a lelki zombiság igen.”

A homofób gondolkodásmód nem csupán a vallási vezetőkre igaz Írországban – egy korábbi felmérés bebizonyította, hogy háromból egy tagja az LMBTQ-közösségnek tapasztalt már fenyegetést vagy fizikai erőszakot hazájában, és ötből egy emberre támadtak már rá nyilvános helyen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb