Lifestyle

A meleg pár, akik a természetet választották a nagyvárosi rohanás helyett

Jeffrey és Derek

 

Az új-zélandi Bryce Langston 2013-ban indította saját sorozatát a YouTube-on, a Living Big In A Tiny House nevű csatorna pedig azóta az ország legnagyobbjának számít a maga 2,5 millió feliratkozójával.

Langston a világot járva olyan kis alapterületű házakat mutat be, amik a fenntarthatóságot a kényelemmel ötvözik, és a csináld magad jellegű megoldásoktól kezdve a skála egészen a mindenféle közműszolgáltató nélküli életig terjed.

A kanadai Victoriában egy meleg párhoz, Derekhez és Jeffrey-hez látogatott, akik a nagyváros zaját a természet közelségére cserélték, amikor kerekeken gördülő házra váltottak, most pedig egy madárrezervátum szomszédságában élnek.

Derek és Jeffrey eredetileg szinte poénból, egy design projekt kedvéért vágtak bele a kerekeken mozgatható ház építésébe, és azt tervezték, hogy a házuk mellett fogják leparkolni és majd kiadják az Airbnb-n. Aztán úgy beleszerettek, hogy maguk költöztek be, és inkább a saját nagy házukat adták ki bérbe. De itt nem álltak meg, eladták a jól menő, de meglehetősen stresszes vállalkozásukat, fogták a házat, a kutyát és a macskát, találtak egy kivételes helyen lévő kis telket, és ma már egy madárrezervátum mellett ébrednek.

Miközben Bryce Langston felderíti az apró lakás minden zugát, magyarként minden nyitottság mellett kissé mellbe vágja az embert azt látni, hogy a világ szerencsésebb felén hogyan kerülnek be a legkülönbözőbb műsorokba az azonos nemű párok hétköznapjai: a világ legtermészetesebb dolgaként.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb