Nagyvilág

A meleg képviselő szerint a Grindr segítette győzelemre

fotó: Facebook

 

Stephen Bates, az Ausztrál Zöldek frissen megválasztott parlamenti képviselője a választási sikerét a Grindr felületén futó hirdetési kampányának tulajdonítja.

A 29 éves Bates élete gyökeresen megváltozik a győzelemmel, és úgy fog beülni Brisbane képviseletében a parlamentbe, hogy életében még csak egyszer járt a fővárosban: “Canberrában voltam egy állásinterjún, és mielőtt hazarepültem volna, kiálltam a parlament elé, csináltam egy fotót és hazamentem.”

Ahogy arról az ABC beszámol, a jelenleg három műszakban a kiskereskedelemben dolgozó politikus a győzelem ellenére a héten még marad a mostani munkahelyén: “Még ki kell fizetnem a lakbért” – mondta nevetve. Fizetése rögtön a jelenlegi négyszeresére emelkedik, emiatt úgy érzi, a politikusok egyszerűen túl sok pénzt kapnak.

Választási kampánya során nemcsak a hagyományos csatornákat vette igénybe a politikai hirdetésekhez, hanem a Grindrt is. A figyelemfelhívó kreatívok a meleg randiapphoz illően pikáns szövegezéssel készültek. A “Juttassuk a csúcsra Stephen Bates-t ezen a választáson!” vagy a “Dobjuk fel Canberrát egy harmadikkal!” még csak-csak elmennek, de az olyan szójátékok, mint a “The best parliaments are hung” vagy a “You always come first with the Greens” teljesen mást jelentenek az adott közegben, mint mondjuk egy kültéri plakáton. Bates egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy ez a kampánya 110 százalékban járult hozzá a sikeréhez.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb