Hírek

A meleg elnökjelölt szerint az LMBTQ média számára ő nem elég meleg

A 2020-as amerikai elnökválasztáson induló Pete Buttigieg egy rádióinterjú során árulta el: azért nem olvassa többé az LMBTQ témákkal foglalkozó sajtóanyagokat, mert az ottani cikkek azt sugallják számára, hogy nem lehet önmaga.

 

Pete Buttigieg

 

Az interjú készítője, Clay Cane arra volt kíváncsi, vajon Buttigieg mit szól ahhoz a médiában terjengő tévhithez, hogy a férfiasabb férfiak nagyobb sikereket érnek el pályájuk során, és vajon más lenne-e a helyzet, ha róla egy „nőiesebb” képet formálnának – számol be róla a Media Ite.

„Az vagyok, aki vagyok, és aki mindig is voltam. Ettől függetlenül sok olyan cikkel találkozok, amiben arról írnak, hogy túl meleg vagyok, hogy nem vagyok elég meleg, vagy hogy nem az a fajta meleg vagyok, akire szükségük van. Csak azt tudom, hogy az életem sokkal egyszerűbb lett, mióta megengedem magamnak, hogy az legyek, aki valójában vagyok. Azt is ráhagyom másokra, hogy azt írják rólam: túl ilyen vagyok, túl olyan vagyok”

– érkezett a válasz az elnökjelölttől.

South Bend polgármestere több visszajelzést is kapott a médiában, hogy valóban ő-e a megfelelő ember arra a feladatra, hogy induljon az elnökválasztáson. Ez nem csupán a politikai életben okozott fejtörést, de olyanok is akadnak, akik úgy gondolják, Buttigieg elnökjelöltsége feszültséget szül a privilegizált fehér meleg férfiak és a többi queer csoport között.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb