Életmód

A meleg apák jobban kiveszik részüket a gyereknevelésből

A Québeci Egyetem Montreálban nyilvánosságra hozott egy kutatást, melyet több mint hét éven keresztül folytattak, és megállapították, hogy a meleg apák nagy része többet segít gyermeke nevelésében, mint heteroszexuális társaik.

A kutatásban összesen negyvenhat család vett részt, beleértve 92 meleg apát és 46 gyermeket, akik egy és kilenc év közöttiek voltak – számol be a GayStarNews.

 

 

A kutatók arra voltak kíváncsiak, milyen szerepeket töltenek be a meleg apák gyermekeik nevelésében, és ezt később összehasonlították a heteroszexuális családok gyermeknevelési módszereivel. Kiderült, hogy a meleg apák többsége jóval igazságosabban, egyenlőbben osztják szét egymás között a feladatokat, mint az anyák és apukák.

Ami igazán érdekesnek bizonyult a kutatás vezetőjének, Éric Feugénak, az az, hogy a meleg apák nem felelnek meg a hagyományos apaszerepeknek, hanem képesek voltak úgymond újratervezni, saját képükre formálni az apaság és a férfiasság kulturális fogalmának modelljeit.

További meglepő adat, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező férfiak kevésbé voltak érdekeltek a családalapítást illetően. Végezetül pedig arra is kitértek, hogy azok a férfiak, akik több, a kultúra által definiált női tulajdonságokkal rendelkeznek, több szerepet is akarnak vállalni a gyermekek nevelésében.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Még soha nem láttuk Zac Efront ilyen szexinek

Next post

Visszatér Sydney legendás szivárványszínű kereszteződése