Hírek

A meleg amerikai elnökjelölt állítja, férjével kötött házassága révén közelebb került Istenhez

South Bend polgármestere és egyben az Amerikai Egyesült Államok egyik elnökjelöltje, Pete Buttigieg szerint férjével köttetett házassága vitte közelebb őt Istenhez.

A hétvégén került sor az LGBTQ Victory Fund éves találkozójára, ahol az elnökjelölt, Pete Buttigieg is részt vett, sőt mi több, beszédet is mondott – számol be róla az LGBTQ Nation.

Az LGBTQ Victory Fund céljának tűzte ki, hogy megnövelje a nyíltan LMBTQ köztisztviselők számát az Amerikai Egyesült Államokban, és e szervezet éves találkozóján mondta el véleményét Buttigieg Mike Pence, jelenlegi alelnök LMBTQ-ellenes gondolatairól és politikájáról. Beszédében nagy hangsúlyt fektetett a vallásra, pontosabban a keresztény hitre, melynek ő maga is követője, hiszen sok ember, akárcsak Mike Pence vallási okokból kifolyólag ellenzi az LMBTQ-jogokat.

 

Pete Buttigieg (j) és férje

 

A házasságom Chastennel sokkal együttérzőbbé, megértőbbé, lelkiismeretesebbé és tisztességesebbé tett. Egyszóval, a házasságom jobb emberré tett. És igen, Alelnök úr, mindez közelebb vitt Istenhez is.

Buttigieg arra is kitért beszédében, hogy véleménye szerint a homofóboknak valójában nem az LMBTQ emberekkel van problémájuk, hanem magával a világgal és azzal, ahogyan az működik. Amikor ugyanis problémánk van valakinek a személyével, akkor valójában nem is azzal a bizonyos emberrel van bajunk, hanem azzal, aki megteremtette őt. Mindezt természetesen újra az alelnöknek, Mike Pence-nek címezte.

De szó esett még többek között a transzneműek kizárásáról az amerikai hadseregben, és más, az LMBTQ-közösségnek fontos témáról. Előbbit a haditengerész veterán, aki Afganisztánban is szolgált különösen szívügyének tekinti, és továbbra is elfogadhatatlannak tartja a törvényt, melyet a jelenlegi elnök, Donald Trump léptetett életbe.

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb