Hírek

A meggyilkolt transz nőkre emlékeztek egy díjátadón

Hetedik alkalommak került idén megrendezésre a Daily Front Row Fashion Media Awards, ahol a Pose sztárja megemlékezve transznemű nővéreiről, az ő tiszteletükre választotta öltözékét.

 

Indya Moore

Bár Indya Moore ruhakölteménye is gyönyörűre sikeredett, az est fénypontja mégis különleges fülbevalói voltak, melyeken összesen tizenhat fekete transznemű nő képét viselte, akiket idén gyilkoltak meg az Amerikai Egyesült Államokban – írja a Pink News.

A transznemű színésznő megtisztelőnek érezte, hogy beszédet mondhatott az Év címlapjáért járó díj átvételekor, ahol az elhunytakra emlékezett:

„Minden élet drága, beleértve az enyémet és az olyan emberekét, mint amilyen én vagyok. Mint ahogyan azt tudjátok – vagy nem – én egy fekete transz nő vagyok. Talán néhányan kényelmetlenül érzitek magatokat a beszédem politikai hangzásától, de nem fogok ezért bocsánatot kérni, mert az életem maga is a politikáról szól. […] Annak tiszteletére fogadom el ezt a díjat, hogy a legszebb és legjobb díj, amit valaha kaphatunk az, hogy biztonságban érünk haza. Abban a hitben fogadom el ezt a díjat, hogy a személyem nem vezet más transznemű vagy nemsemleges emberek eltörléséhez, akik ugyanúgy megérdemlik az egészségügyi ellátást, a biztonságot és a láthatóságot. A transznemű emberek megérdemlik a biztonságot, az elismerést és a tiszteletet. Nem csak akkor, amikor magazinok címlapján szerepelünk, hanem akkor is, amikor az utcán vagyunk, amikor szegények vagyunk, amikor szex munkások vagyunk. Amikor a hajunk nincsen tökéletesen belőve. Amikor nem tudjuk megengedni magunknak a Louis Vuitton márkát. Vagy amikor nem juthatunk hozzá a hormonokhoz, amiket szedni szeretnénk. De legfőképpen akkor, amikor haldoklunk.”

 

 

Moore fülbevalójáról a készítője, Areeayl Yoseefaw bővebben is mesélt, aki elhunyt nagymamája emlékére készítette a különleges, egyedi ékszert. Abból a szeretetből nyert ihletet, amit élete legsötétebb pillanataiban érzett, mert akkoriban csakis ebbe az érzésbe kapaszkodhatott. És bár a fülbevaló elkészült, éppen a díjátadó előtt pár nappal érkezett a hír egy újabb transznemű nő meggyilkolásáról. Indya Moore azonban róla sem feledkezett meg, s az ő bekeretezett képével együtt érkezett a rendezvényre.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin