Hírek

A máltaiak jobban örülnének egy LMBTQ miniszterelnöknek, mint egy LMBTQ gyereknek

Az Európai Parlament egyik felmérése alapján megállapították, hogy az emberek sokkal elfogadóbbak lennének az LMBTQ közösség felé abban az esetben, ha miniszterelnökükről lenne szó, saját gyermekük esetében azonban már kevésbé.

 

Málta Pride

 

A Malta Today bővebb információkat is megosztott a felmérésről, mely kimondja, hogy a máltai lakosság 73%-át nem zavarná, ha LMB miniszterelnök állna az ország élén, és 61%-uk fogadna el egy transznemű miniszterelnököt. Ennek ellenére a felmérés azt is kimutatta, hogy az emberek csupán 44%-a fogadná el, hogy gyermeke az LMB közösség tagja, transznemű gyermekeikkel pedig 33% „békélne meg”. Ezek a válaszok egyébként megközelítették a Lengyelországban folytatott felmérés eredményeit.

A felmérés még egy kérdésre kitért, mégpedig arra, hogy kényelmetlenül éreznék-e magukat az emberek, ha gyermekük az LMBTQ közösségbe tartozna. Ennek eredményét már alacsonyabb százalékok mutatták, ugyanis csak 26%-uk mondta, hogy kényelmetlenül érintené, ha gyermeke leszbikus, meleg vagy biszexuális lenne, és 34%-ukat, ha a gyermek transznemű lenne.

Arra is kíváncsiak voltak, mit szólnának ahhoz, ha gyermekük egy transznemű emberrel randevúzna. Az erre érkezett reakciók között 33%-ot nem zavarna, ha gyermeke transznemű párját mutatná be nekik.

Összességében megállapították, hogy Málta lakossága szélesebb körben sokkal elfogadóbban vélekedik az LMBTQ közösségről. Többségük támogatná, hogy az iskolákban LMBTQ témákat is bevezessenek a tantervekbe, és hogy a transzneműek szabadon megváltoztathassák nemüket hivatalos papírjaikon. Amikor azonban saját családjukról van szó, már más a helyzet.

Mivel ehhez hasonló felméréseket évek óta készítenek, megállapították, hogy 2015 óta Máltán csökkent azok száma, akik támogatják az egyenlő jogokat, viszont nőtt azok száma, akik úgy vélik: semmi baj nincs az azonos nemű párok kapcsolatával.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin