Itthon

A magyarok harmada szerint meleggé válhat, aki a melegekről hall

fotó: KrakenImages

 

A Publicus július végén készített közvélemény-kutatása szerint a magyarok csaknem harmada szerint lehetséges, hogy valaki azért váljon meleggé, mert találkozik ilyen tartalommal. A Népszava megbízásából készült felmérés szerint 42 százalék úgy véli, valós a veszély, hogy LMBTQ szervezetek az oktatási intézményekben, iskolákban és óvodákban a homoszexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnának – még akkor is, ha erre még egyetlen politikus sem tudott példát mondani.

Miközben a pedofiltörvény név alatt indult, aztán még a miniszterelnöki megbízott által is LMBTQ-törvénynek nevezett csomag most épp „gyermekvédelmi” törvény néven fut és semmire sem kötelező népszavazást is csinálnak belőle, és a Magyar Közlöny teljesen komolyan hozza a rendeletet, miszerint „templomok 200 méteres körzetében mostantól tilos a nemváltás népszerűsítése”, addig a Fidesznek éppen a gyerekek nem számítanak. Ezt jelzi, hogy a szexuális nevelés és a felelős szexualitás kérdését több mint egy évtizede a szőnyeg alá söprik.

A Publicus Intézet tavaly májusban készített reprezentatív felmérést az UNICEF Magyarország megbízásából a szexuális nevelés témájában. A válaszadó diákok 35 százaléka a kortársaktól, iskolatársaktól hallott először a szexualitásról és az ehhez kapcsolódó témákról. Ezek után nem meglepő az adat, hogy 2019-ben 1820 olyan lány szült Magyarországon, aki 18 éven aluli volt, köztük 54-en még a 14 éves kort sem töltötték be.

A „gyermekvédelmi” népszavazás ennek ellenére még inkább nehezítené az iskolai felvilágosítást. A Fidesz-szavazók 55 százaléka pedig el is hiszi, hogy a népszavazás tényleg a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzéki szavazók 87 százaléka szerint pusztán egy politikai akció.

 

 

Templomok 200 méteres körzetében mostantól tilos a nemváltás népszerűsítése

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb