Itthon

A magyar zászló és a szivárványzászló együtt világított a Képviselői Irodaházon

 

Június 23-án éjjel a magyar zászlóval és a szivárványzászlóval világították ki a Képviselői Irodaházat, hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezzel arra emlékeztetnek, hogy az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár, írja az akció szervezőjeként a Budapest Pride.

Az All Out mozgalom, amely az egész világon harcol az LMBT+ jogokért, és a Budapest Pride aktivistái üzenik: “Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!”

Mindezzel az Európai Uniót is szeretnék felszólítani, hogy gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra annak érdekében, hogy vonja vissza az LMBTQ-ellenes törvényt. Ezt Magyarországon az ahang felületén több mint 130.000, világszerte pedig még további 47.000 aláíró is követeli.

 

 

Az akciót a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszaka valósították meg, azután, hogy Orbán Viktor kihirdette a nevében gyermekvédelmi, valójában azonban LMBTQ-ellenes népszavazást, hogy óriási közpénzből fizetett gyűlöletkampányt szervezzen. Mindezt azok után, hogy a magyar parlament június 15-én elfogadott egy törvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, és betilt minden oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről.

“Tegnap éjjel az All Out és a Budapest Pride a nemzetközi szolidaritás erőteljes üzenetével világította ki Budapestet. Világszerte rengeteg LMBTQ személy és szövetségeseik szólalnak fel a törvény ellen, amely sérti a magyar LMBTQ emberek biztonságát, egyenlőségét és méltóságát. Arra kérjük az Európai Uniót, hogy továbbra is gyakoroljon nyomást Magyarországra annak érdekében, hogy Magyarország teljesítse vállalt kötelezettségét, és álljon ki az összes állampolgára alapvető emberi jogainak védelme mellett” – mondta Matt Beard, az All Out igazgatója.

“Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri” – mondja Radványi Viktória, a Budapest Pride szervezője.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin