Itthon

A magyar kormány szerint a homofób uszítás a szólásszabadság része

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára / fotó: a politikus Facebook-oldala

 

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Sebián-Petrovszki László érdeklődött írásban a Miniszterelnökségnél arról, hogy miért támogatja a kormány a vasarnap.hu portált működtető alapítványt, miért adnak közpénzt egy olyan portálra, ahol rendszeresen uszítanak a szivárványcsaládok, az LMBTQ közösség ellen, és ahol nemrég gúny tárgyává tették a kapcsolati erőszakot elszenvedett nőket. A képviselő emlékeztet rá, hogy az alapítvány több mint 100 millió forintos támogatásban részesült a Miniszterelnökségtől és az EMMI-től.

„Az alapítvány egyik fő tevékenysége a magát keresztényként hirdető vasarnap.hu portál kiadása. Az agresszív és provokatív hangvételű portál rendszeresen közöl kirekesztő, gyűlöletkeltő és uszító írásokat. Egy nemrégiben megjelent cikk a nők elleni erőszakon gúnyolódott. Rendszeres célpontja az LMBTQ közösség és az ahhoz tartozók jogai. Egyik cikke nyíltan háborút hirdet ellenük, a másik pedig agyrémnek nevezi, hogy meleg párok gyereket akarnak örökbe fogadni. Egy a portálba azóta beolvadt internetes sajtótermék a Pride ellen uszítva leprásokhoz hasonlította a melegeket. Nem hiányzik innen a homofób propaganda előszeretettel alkalmazott hazugsága sem, amely a pedofil bűnözőkkel próbálja összemosni őket. A portál keresztény szellemiségét híven tükrözi, hogy rátámadtak Ferenc pápára is, aki amellett érvelt, hogy a homoszexuálisoknak is joguk van arra, hogy családban éljenek.”

 

A Gulyás Gergely miniszternek címzett írásbeli kérdésre a Miniszterelnökség államtitkára, Orbán Balázs válaszolt. Arra hivatkozott, hogy az érintett civil szervezet azért részesül támogatásban, hogy a keresztényüldözés jelenségét, az üldözött keresztény közösségeket, valamint a megsegítésükre indított programokat magyar és angol nyelven bemutassa médiafelületein. Valamint:

„Szeretném emlékeztetni Képviselő Urat, hogy a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága alkotmányos alapjog, amelyek ugyan nem korlátozhatatlanok, de ezek határait törvényi előírások jelölik ki, és nem a Kormány, és nem is az egyes országgyűlési képviselők. Magyarországon ugyanis vélemény- és sajtószabadság van, még akkor is, ha az ellenzéknek ez nem tetszik.”

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb