Lifestyle

A Magnum a melegek bebörtönzéséhez hasonlítja a jégkrém „bűnös élvezetét”

Az egyik legnépszerűbb jégkrém vállalat kritikák célpontjává vált legutóbbi reklámja miatt, melyben termékük fogyasztásának bűnös élvezetét ahhoz hasonlították, amikor egy meleg férfit letartóztatnak, amiért az egy másik férfihoz vonzódik, vagy akár szereti is.

Az Unilever nemzetközi vállalat tulajdonában álló Magnum az Egyesült Királyságban, pontosabban a Spotify felületén tette közzé reklámját, melynek narrátora arról mesél, milyen is diszkriminációval szembenéznie szülőföldjén – számol be róla a Newsweek.

„Egy ölelés a barátomtól – ez az én bűnös élvezetem. Mert az országomban egy ölelés az általam szeretett férfitól több mint tíz év börtönre ítélhet.”

A Magnum szószólója rávilágított a tényre, hogy a holland-brit tulajdonú vállalat arra szeretett volna emlékeztetni minket, hogy a bűnös élvezetek nem mindig azt rejtik magukban, amikre számítanánk. A reklám azonban nem nyerte el az emberek tetszését, és egyenesen undorítónak, rasszistának, homofóbnak titulálták.

„Tudom, hogy a legtöbbeteknek nem jelennek meg a reklámok Spotify-on, de nem igazán vagyok biztos ebben az új Magnum reklámban, ami azt mondja, hogy a homoszexualitás bűnös élvezet egy olyan országban, ahol a homoszexualitás büntetendő. Mármint, kösz a felszólalást, de ez attól még nincs rendben” – írta egy Twitter felhasználó a Magnum újításáról.

Annak ellenére, hogy idén nem sikerült a Magnumnak teljes mértékben elérnie az LMBTQ közösséget, az utóbbi években szép eredményeket ért el. 2015-ben a vállalat közzé tett egy videó sorozatot, melyben drag queenek és transznemű emberek szerepeltek a #BeTruetoYourPleasure kampány keretein belül. 2017-ben pedig a Magnum egy különlegességgel készült a Pride Hónapra, mely bevételének egy részét a GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) nevű szervezetnek ajánlották fel.

 

 

Az mondjuk érdekesnek számított 2016-ban, amikor Richard Harmon, a The Grand Tour televíziós sorozat egyik alkotója elárulta véleményét, miszerint a heteroszexuális férfiak nem fogyasztanak jégkrémet, legfőképpen a felnőtt heteroszexuális férfiak nem.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin