Hírek

A londoni buszon megtámadott leszbikus párért szólalt fel Halsey

 

Az egész világot bejárta a múlt heti elkeserítő tragédia híre, amikor két leszbikus nőt brutálisan bántalmaztak Londonban. A biszexuális énekesnő, Halsey a koncertjén ragadta meg az alkalmat, hogy felszólaljon a két nő védelmében. A színpadon a pár, Melania és Chris fotóját viselte pólóján, miközben visszaemlékezett a buszon történt esetre, és elmondta nem éppen szalonképes, ám annál őszintébb véleményét a Hetero Pride-ról – írja a Pink News.

„Látjátok a két fiatal nőt a pólómon? Tudjátok, hogy kik ők? A két nő a pólómon egy fiatal pár, Melania és Chris. Néhány napja pont itt, Londonban, rájuk támadtak, amiért leszbikusok; amiért jelét adták annak, hogy ők leszbikusok. Az a szomorú igazság, hogy miután a Pride felvonulásoknak vége, a bárok bezárnak és a flittereket feltakarították az utcákról, sok ember felszáll a vonatokra és a buszokra, ahol megpróbálják lemosni a szivárványokat a testükről, leszedik a matricákat a ruhájukról, mert amikor a Pride-nak vége van, már nem biztonságos melegnek lenni. Mert félnek attól, hogy valaki rosszindulatból bántalmazni fogja őket és rájuk támad. Tehát amikor az emberek szerte a világon megkérdezik: miért nincsen heteró pride, azt kell mondani nekik: hogy ha lenne heteró pride, neked nem kellene úgy felszállnod egy buszra, hogy attól félj, megvernek vagy megölnek. Ezért nincsen heteró pride. Mert minden egyes kib*szott nap a tömegközlekedésen egy heteró pride. Ki kell használnunk az olyan pillanatokat, mint az ilyenek, amikor mind együtt vagyunk, és emlékeznünk kell rá, mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen módon biztonságban lehetünk”

– mondta el beszédét az énekesnő, aki a végén egy szivárványzászlót tekert maga köré. Halsey a zenei karrierjén túl az öngyilkosságok megelőzését segítő programokon dolgozik és szexuális támadást elszenvedett áldozatokon segít.

Az énekesnő jelenleg a harmadik albumát készíti, és a koreai BTS fiúcsapattal közösen kiadott száma, illetve az ahhoz készített videóklip, a Boy With Luv a megjelenésekor a 24 óra alatt a legtöbb megtekintést elérő videóklip címét is megszerezte a YouTube-on.

 

 

 

Alig egy napig lobogott a heteró büszkeség zászlaja

 

 

Previous post

Rocketman - A magyar mozikban az Elton John életéről szóló film

Next post

Meleg flamingó párral ünnepli a pride-ot az amerikai állatkert